eTwinning projekt – DAN JABUKA 2022.

Naša škola ove godine sudjeluje u međunarodnom eTwinning projektu „Dan jabuka“.
Sudjeluju škole iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije i Turske.
Koordinatorica projekta je knjižničarka Josipa Čoko.
Sudionik projekta je i nastavnica matematike Ana Grgić.
Obilježili smo Dan jabuka tekstovima o jabukama, pjevali smo pjesme u kojima se spominju jabuke, plesali smo s jabukama i rješavali matematičke zadatke pomoću pravih i virtualnih jabuka.

Opširnije

DANI KRUHA-DANI ZAHVALNOSTI ZA PLODOVE ZEMLJE

Dani kruha - dani zahvalnosti za plodove zemlje obilježavaju se svake godine tijekom listopada u svim odgojno obrazovnim ustanovama ,pa tako i u OŠ Vladimira Pavlovića u Čapljini. Obilježavanje Dana kruha u školama pridonosi potpunijem odgoju i obrazovanju za zaštitu okoliša, upoznavanju i očuvanju biološke raznolikosti našeg zavičaja, podizanju svijesti o ekološkoj poljoprivredi i zdravoj prehrani, a temelji se na izgrađivanju pozitivnih stavova i stvaranju pravilnog emocionalnog odnosa učenika i prirode. U školskom holu je postavljena izložba plodova užeg zavičaja , te starih alata koji su se koristili ili se još koriste u obradi zemlje i pripremi kruha. Za postavljanje izložbe ove godine su bili zaduženi učenici petih razreda sa njihovim učiteljicama.

Opširnije

RAZREDNI PROJEKT UČENIKA ŠESTIH RAZREDA „ O SLIJEPIMA KROZ GLAZBU, PRIČU I PRIMJER“

“Sami možemo toliko malo, zajedno možemo toliko mnogo“

                                                                                      Helen Keller

Međunarodni dan bijelog štapa koji se obilježava svakog 15. listopada smo obilježili projektnom aktivnošću učenika šestih razreda  pod nazivom „O slijepima kroz glazbu, priču i primjer“.  

Navedeni projekt je sastavni dio Školskog preventivnog plana i programa rada škole.

Opširnije

LISTOPAD - NACIONALNI MJESEC KNJIGE

Svakog listopada obilježava se Nacionalni mjesec knjige. Cilj obilježavanja ovog događaja je promocija važnosti knjige i njezine uloge u obrazovanju, izgradnji identiteta pojedinca i njenog značaja u svakodnevnom životu.
Povodom Nacionalnog mjeseca knjige naši prvašići su posjetili Gradsku knjižnicu. Učenici su sa zanimanjem gledali bogatu Knjižnicu  i uživali slušajući izlaganje knjižničara. Svi učenici su na dar dobili člansku iskaznicu koja vrijedi godinu dana. Zahvalili smo se svojim domaćinima i obećali skori ponovni dolazak.
"Knjiga nije hrana, ali je poslastica." Tin Ujević

Opširnije

eTwinning konferencija

Naše djelatnice Josipa Čoko i Ana Grgić sudjelovale su  na osmoj godišnjoj eTwinning konferenciji „eTwinning era za zajednička nastavnička djela“ koja  se ove godine održala u Banja Luci.   Agencija za predškolsko, osnovno i srednje obrazovanje u ulozi Državne organizacije za potporu eTwinningu u BiH organizirala je konferenciju s ciljem unapređenja kvalitete projektnog rada, usmjeravanja razumijevanja obrazovnih vlasti na važnost uključivanja nastavnika u projektne aktivnosti i povezivanje odgojno-obrazovnih ustanova radi stjecanja specifičnih znanja i vještina koje bi osigurale uspjeh i unapređenje učeničkih postignuća. 

Opširnije

SVJETSKI DAN UČITELJA

Svjetski dan učitelja obilježava se svake godine 5. listopada. Taj je dan prigoda da se pokaže da je rad učitelja i nastavnika prepoznat kao jedan od najvažnijih za ukupan razvoj društva te da se kao takav i cijeni. Cilj Svjetskog dana učitelja je mobilizirati podršku za nastavnike, kako bi se osiguralo da učitelji i dalje ispunjavaju potrebe budućih generacija, te podići obrazovanje na razinu društvene važnosti.

Sretan Dan učitelja kolegama i djelatnicima naše škole !

Opširnije

NASTUP ČAPLJINSKIH MAŽORETKINJA

Sedmu godinu Čapljinske mažoretkinje nude bogat program ispunjen plesom i zabavom povodom njihovog samostalnog koncerta. Posebno smo sretni jer velik broj članica Čapljinskih mažoretkinja pohađa ili su pohađali našu školu.

Opširnije