TERENSKA NASTAVA

Učenici 2. i 3. razreda PŠ Trebižat u pratnji učiteljica Ljubice Martinović i Nikoline Kordić kroz terensku nastavu posjetili su centralnu školu,Gradsku knjižnicu "Čapljina",a zatim prošetali kroz grad,te se odmarali i zabavljali u gradskim parkovima.

Fotografijama Vam prenosimo samo mali dio dječje radosti i oduševljenja!

Opširnije

ŽUPANIJSKO NATJECANJE IZ MATEMATIKE

Čestitke svim sudionicima na županijskom natjecanju iz matematike koje se održalo danas u Mostaru, a posebice našim učenicima Anti Marinoviću, Antei Karamatić, Anti Turku te Matei Čuljak koja je osvojila 1.mjesto i osigurala plasman na državno natjecanje. Naravno, pohvalu treba uputiti i njenoj nastavnici Marijani Jurković.

Opširnije

Edukacija za djecu - projekt "Zelena revolucija"

Naša škola sudjeluje u projektu „Zelena revolucija“ koji je pokrenut od strane društva ZEOS eko – sustav ovlaštenog partnera za upravljanje električnim i elektronskim otpadom.

Tim povodom nastavnici biologije Igor Petrina i Sanja Malić su održali edukaciju za djecu, gdje su učenike naučili što je to e-otpad, kako se pravilno odlaže i kako se obavlja reciklaža elektroničkog otpada.

Edukacija je provedena u predmetnoj nastavi i u razrednoj nastavi.

U predmetnoj nastavi sudjelovali su učenici 7 razreda, a u razrednoj nastavi učenici 4. a, b, c i d odjela.

Djeca su imala priliku da se pobliže upoznaju sa elektroničkim otpadom i da shvate koliko je on opasan za naš planet Zemlju.

Elektronički otpad je opasan jer u sebi sadrži određene tvari kao što su olovo, živa koji mogu zagaditi okoliš ako završe neadekvatno na odlagalištu te tako utjecati na zdravlje čovjeka.

Zbog toga je važno pravilno odlagati i reciklirati e-otpad.

 

Opširnije

TERENSKA NASTAVA PETIH RAZREDA

Učenici petih razreda OŠ Vladimira Pavlovića Čapljina zajedno sa svojim učiteljicama , 25. 3. 2022.g. imali su terensku nastavu . Posjetili su Muzej franjevačkog samostana sv . Ante Padovanskog na Humcu. Inače, to je najstariji muzej u BiH gdje su izloženi predmeti prikupljeni na širem prostoru Hercegovine . Učenike je kroz muzej proveo gvardijan franjevačkog samostana. Oduševljeni učenici razgledali su još staru i novu crkvu. Nakon obilaska crkve krenuli su na najatraktivniji lokalitet na rijeci Trebižat, slap Kravica. Spustivši se u podnožje slapova kojih u ovo doba godine ima više, učenici su ostali oduševljeni visinom centralnog slapa koji je preko 26 metara. Tu su se malo odmorili i okrijepili jer je priroda bila prekrasna. Ipak, trebalo se ponovno uspeti do autobusa .Svi smo se okupili na odredištu, malo odmorili te ušli u autobuse i sretno se vratili u Čapljinu.

Opširnije

MOJA USKRŠNJA KOŠARICA ZA TEBE

U Osnovnoj školi Vladimira Pavlovića organizirana je humanitarna akcija u kojoj su sudjelovali djelatnici i učenici razredne i predmetne nastave.Prigodne poklone uručili smo majkama i djeci iz Ukrajine koja su smještena u Međugorju.Naše humanitarno djelovanje i razvijanje senzibiliteta djece za ljude u potrebi kontinuirano nastavljamo uvijek kada se ukaže prilika.

Plovit ćemo sigurno kroz svaku oluju,

sve dok je naše srce čisto,

naša nakana gorljiva,

naša hrabrost postojana i

naše povjerenje u Bogu ukorijenjeno.

                                                                                              sv .Franjo Saleški

 

Opširnije

SVJETSKI DAN OSOBA SA DOWN SINDROMOM

21.ožujka 2022.g. učenici 2. i 3. razreda PŠ Trebižat zajedno sa učiteljicama obilježili su Svjetski dan osoba s Down sindromom pod geslom:

"Ljepota je u različitosti,

ljubav ne broji kromosome".❤️❤️

Opširnije