1. 10. - MEĐUNARODNI DAN STARIJIH OSOBA

U čast poštovanja i brige za starije osobe Vijeće učenika je obilježilo Međunarodni dan starijih osoba, humanitarnom akcijom pod nazivom „MISLIMO  NA  VAS“.

Učenici šestog i sedmog razreda su se vrlo rado uključili u akciju prikupljanja voća i kave. 

Starije osobe iz doma Betanija smo obradovali paketićima voća i kave te im prigodnim čestitkama koje su izradili naši učenici čestitali njihov dan. 

Bilo bi lijepo da smo starijim osobama pokloniti i dio svog vremena te obogatiti njihov i svoj život, međutim ove godine zbog korona virusa to nažalost nije bilo moguće.

Postoji narodna uzrečica koja kaže „Kako ćeš sa starijim tako će s tobom mlađi“. Radi se o velikoj istini, jer odnos prema starijim ljudima se uči od najranije dobi, najviše po odgojnim uzorima. Ako dijete u svojoj najbližoj okolini uočava primjere nepoštovanja i nebrige prema  starijim osobama, vrlo je vjerojatno da će se i samo tako ponašati u svojoj odrasloj dobi.

 

Opširnije

Dan škole 2021

Obrazovanje je najmoćnije oružje kojim možete promijeniti svijet. – Nelson Mandela

Osnovna škola Vladimira Pavlovića u Čapljini je ove školske godine obilježila svoj dan 30.9.2021. Prošle godine zbog pandemije bili smo uskraćeni za ovakav način obilježavanja Dana škole. Zbog toga nam je ovaj bio poseban. Priredba, djelatnici, djeca, roditelji,  …

Program :

8:00 –Športska natjecanja

9:30 –Polaganje cvijeća na pjenikov grob i prigodan program učenika Područne škole Trebižat

10:00 – Misa zadušnica za pok. Vladimira Pavlovića u crkvi sv. Franje u Čapljini

11:00 –Svečana priredba

Opširnije

Međunarodni dan turizma

Svjetski dan turizma obilježava se svake godine 27. rujnana dan kada je davne 1970. usvojen statut Svjetske turističke organizacije (World Tourism Organization – UNWTO), a svrha mu je jačanje svijestivažnosti turizma i njegovim popratnim učincima u kulturnomedruštvenomepolitičkome i ekonomskomsmislu

Grad Čapljina ima ogromne mogućnosti za razvojturizma. Bogato kulturno-povijesno nasljeđečistokoliš , ugodnu klimu i nadasve vrijedne i ugodneljude.

naša škola se uključila prigodnim aktivnostima u obilježavanje ovoga dana.

 

Opširnije

SVI RAZLIČITI I JEDNAKO VAŽNI

U I. e razredupedagoška služba u suradnji sa učiteljicom Paulinom Raguž je održala radionicu na temu prihvaćanja i promicanja različitosti i jednakopravnosti među djecom. Djeca imaju potrebu smijati se, igrati, učiti, razgovarati. Žele snagu i samopouzdanje, biti sposobni. Imaju potrebu za samoostvarivanjem (ostvarivanje svojih mogućnosti). Žele da ih drugi cijene i poštuju, priznaju (Maslovljeva ljestvica osnovnih potreba: fiziološke potrebe, potrebe za sigurnošću, ljubavlju i pripadanjem, poštovanjem i samoostvarivanjem). Znači svi imaju iste vrste potreba i tako su slični jedni drugima. AIi u isto vrijeme svi se jako razlikuju.

Opširnije

eTwinning seminar u Albaniji

eTwinning seminar u Albaniji organiziran je u  Tirani od 7. do 9. rujna. 

Događaj "Učiti putem eTw -a u pandemijskim uvjetima za učitelje iz osnovnog  i srednjeg obrazovanja škola u ruralnim područjima"  organiziran je na lokaciji Select Hill Resort. Na seminaru su  sudjelovali učitelji iz 16 različitih zemalja  eTwinninga iz škola koje aktivno rade na eTwinning projektima. 

Naša škola također je bila dio ovog važnog eTwinning seminara. 

Opširnije

Prvi dan škole

Danas , 6.9.2021. je započela nova školska godina.

U školsko dvorište po prvi puta došlo je 134 prvačića.

Oni su danas započeli važno poglavlje u svome životu.

Ravnatelj Mateo Jovanović im je poželio dobrodošlicu.

Plesom i pjesmom su ih dočekali učenici drugih razreda sa svojim učiteljicama. Učiteljica Paulina Raguž je osmislila izgled scene.

U galeriji pogledajte kako je to izgledalo danas.

 

Opširnije

Glazbeni odjel dobio vrijednu donaciju

OŠ Vladimira Pavlovića u Čapljini , točnije glazbeni odjel, danas je dobio vrijednu donaciju.

Naime glazbeni odjel navedene škole od danas je bogatiji za klavir više a isti je dar od srca Seni Staničić i njezinog brata Tonija Mustapića u ime obitelji Mustapić.

Seni i Toni su odlučili pokloniti pianino češkog proizvođača klavira “Petrof” u znak sjećanja na svoje preminule roditelje Janju i Lovru Mustapića.

Toni Mustapić, sin Janje i Lovre Mustapić, inače Čapljinac koji je trenutno nastanjen u Zagrebu nam je rekao:

“Odlučili smo se darovati ovaj klavir Glazbenom odjelu Osnovne škole ‘Vladimir Pavlović’ jer su naši roditelji bili prosvjetni radnici. U mogućnosti smo donirati klavir i slijedom stvari ovo je logičan potez da djeci naše Čapljine poklonimo klavir koji će im pomoći u njihovom glazbenom obrazovanju. Ovaj pianino je godinama u našoj obitelji te umjesto da stoji i skuplja prašinu, odlučili smo ga darovati kako bi imao onu svoju pravu svrhu a to je da se koristi i da se svira na njemu.”

Opširnije