Edukacija u Domu zdravlja Čapljina

  Suradnja Osnovne škole Vladimira Pavlovića u Čapljini i Doma zdravlja Čapljina rezultirala je edukacijom  Epilepsija i postupanje u slučaju epileptičnog napada . Edukacija se održala u prostorijama Doma zdravlja 15.veljače 2024.Zanimljivo predavanje pripremila je dr.med.spec.ped. Dijana Arar u suradnji s ravnateljam prim.dr. Tihomirom Kneževićem .

Zahvaljujemo Domu zdravlja Čapljina na gostoprimstvu.

Opširnije

VALENTINOVO U HUMANITARNOM RUHU

Prvi put od 1945. godine poklopilo se da korizma počinje na Valentinovo. Tako smo se ove školske godine uključili u valentinovsku kampanju Marijinih obroka i pozvali naše učenike da podijele ljubav sa svojim vršnjacima.
Učenici su pogledali dokumentarni film „Ljubav dopire svuda“ u kojem glumi holivudska zvijezda Gerard Butler i potaknuti istim donirali za Marijine obroke. Njihova ljubav hranit će 17 djece čitavu školsku godinu.
Učenici 3.e razreda u školskoj knjižnici čitali su i recitirali pjesme i priredili prigodan igrokaz „Neobičan par“ . Nakon igrokaza izradili su razrednu kasicu u koju će čitavu korizmu skupljati za Marijine obroke.
Udruga Marijini obroci djeluju u najsiromašnijim zemljama svijeta gdje se nažalost još uvijek umire zbog gladi i siromaštva.
Ovom inicijativom željeli smo senzibilizirati učenike o problemu gladi i nemogućnosti obrazovanja za djecu u najsiromašnijim zemljama svijeta.

Opširnije

Najava eTwinning webinara „Promocija Oznake eTwinning škole“

Agencija za predškolsko, osnovno i srednje obrazovanje, kao Državna organizacija za potporu eTwinnigu Bosne i Hercegovine, u suradnji sa predstavnicima škola i predškolskih ustanova, koje su dobitnice Oznake eTwinning škola 2023/2024, organiziraju niz eTwinning susreta kojima je cilj promovirati eTwinning škole.

Nakon uspješne promocije škola na prvom webinaru, drugi u redu očekuje nas  15. 02. 2024. godine,  s početkom u 18:00 sati. Webinar će voditi eTwinning ambasadorica Azra Halvadžija Šoše. Azra Halvadžija Šoše je ravnateljica JU OŠ „Bijelo Polje“, koja je već nekoliko puta dobila ovu prestižnu oznaku za eTwinning škole.

Prezentatori dobrih eTwinning praksi bit će predstavnici 4 odgojno-obrazovne ustanove,  dobitnice Oznake eTwinning škola iz Hercegovačko-neretvanske županije:

JU OŠ „Bijelo Polje“ Potoci;

IV osnovna škola, Mostar;

Osnovna škola Petra Bakule, Mostar;

OŠ Vladimira Pavlovića, Čapljina.

Tijekom webinara sudionici će imati priliku doznati kako te škole djeluju kao eTwinning zajednice, koji je značaj Oznake eTwinning škola, na koji način eTwinning tim funkcionira u školi te kako se novi nastavnici i učenici uključuju u eTwinning aktivnosti.

Pozivamo Vas da nam se pridružite klikom na poveznicu:

https://us06web.zoom.us/j/81984936629?pwd=9xzbaTcspzfdawAsp56Rfilv01kEKY.1

Opširnije

Specijalistička edukacija za suđenje "Projekt građanin"

Naše djelatnice Josipa Čoko i Ivana Baćilo prošle su i položile specijalističku obuku za suce i sutkinje „Projekt građanin“ online natjecanja koja je imala 16 sati rada i osposobila naše nastavnice za ulogu sutkinja u natjecanju. Tako su ušle među 10 certificiranih sudaca natjecanja „Projekt građanin“ u našoj županiji.
Polaznici edukacije koju je vodila menadžerica i instruktorica Civitas programa Ivana Kešić radili su na različitim temama javne politike i stekli kompetencije za suđenje u natjecanju koje će se održati u travnju.
Program je financijski podržan grantom United States Embassy to Bosnia and Herzegovina.
Naša škola sudjeluje u natjecanju i već smo uradili prve korake u definiranju i rješavanju našeg problema javne politike. Tako smo održali intervju s našim ravnateljem Mateom Jovanovićem i direktoricom JKP Čapljina Martinom Vidić. Ovim putem učenici i nastavnici koji sudjeluju u projektu zahvaljuju na podršci.

Opširnije

Dan sigurnijeg interneta

I ove godine u našoj školi obilježili smo Dan sigurnijeg interneta.
Tako smo se uz nastavnike informatike Danijelu Raguž i Vidu Raguža i knjižničarku Josipu Čoko podsjetili kako se ponašati na mreži, koje nas opasnosti vrebaju i kako se zaštiti.
Educirali smo se putem radionica, predavanja, kvizova i crtanjem likova iz videoigara jer je ovogodišnja tema „Gejmaj sigurno – zajedno za bolji internet.“
Odigrali smo nagradni kviz Centra za sigurniji internet (https://www.sigurnodijete.ba/ ) . Najbolji timovi zaslužili su i pohvalnice pa smo im po završetku aktivnosti uručili iste. 
Zajedno smo se zabavili i naučili kako zaštiti svoje podatke na internetu.

Opširnije

Projekt u našoj školi

Gradska uprava Čapljina kontinuirano djeluje i brine o stanju i potrebama obrazovnog procesa u našoj školi te je tako krajem prošle godine obnovljena informatička učionica s nabavkom 20 računala, projektor i TV, kao i popratnom informatičkom i audio-vizualnom opremom. Povodom toga i drugih aktualnih projekata danas je našu školu posjetio gradonačelnik Grada dr. Smiljan Vidić. U sklopu posjete obavljen je razgovor s vodstvom škole, djelatnicima ali i predstavnicima učenika. Ovim putem zahvaljujemo našem gradonačelniku na posjeti i stalnoj podršci u projektima naše škole.

Opširnije

Projekt „THRIVE “u organizaciji fondacije Save the Children

U hotelu Bristol održan je prvi radni sastanak predstavnika škola Hercegovačko-

neretvanske županije koje će sudjelovati u projektu „THRIVE-Smanjenje
opasnosti i slučajeva nasilja u obrazovanju “.Fondacija Save the Children pružit
će podršku planiranim aktivnostima .Predviđeno trajanje projekta je do 31.12. 2024.
.U BiH, projekt će se provoditi u Bosansko-podrinjskom, Hercegovačko-
neretvanskom, Tuzlanskom i Unsko-sanskom kantonu/županiji.  Projekt ima za cilj
osigurati da izabrane škole u BiH i Srbiji imaju uspostavljene sustave i procedure za
prevenciju nasilja u i oko škola, kao i za jačanje otpornosti na druge rizike i katastrofe
koji mogu izazvati prekid usluga ili imati negativne utjecaje na školske zajednice.
Podizanjem svijesti i jačanjem kapaciteta djece, njihovih obitelji ,  školskih stručnjaka
i drugih relevantnih dionika, projekt će nastojati ojačati spremnost djece i školskih
zajednica da prepoznaju, preveniraju i reagiraju na nasilje i druge vrste rizika.
Našu školu su predstavljali ravnatelj Mateo Jovanović , pomoćnica ravnatelja
Ljilja Dodig i pedagoginja Blanka Karamatić.

Opširnije