Dan planeta Zemlje

Svake godine, 22.travnja obilježavamo Dan planeta Zemlje. Zemlja je bogata vodom,planinama,rudama,ravnicama,biljkama i životinjama.Bogata je narodima,kulturama,različitostima i posebnostima. Učenici naše škole su obilježili ovaj važni dan.
Ekološka sekcija četvrtih razreda Osnovne škole Vladimira Pavlovića je s učiteljicom Senkom Erić organizirala sadnju cvijeća u školskom dvorištu. Poručili su:”Zemlja je naša kuća i naš dom.Za nju smo svi mi,mali i veliki,odgovorni.
Potrudimo se zajedno da postane i ostane još zelenija,šarenija i mirisnija”.

Opširnije

Naša riječ

Svrha školskog časopisa je da učenicima, roditeljima, nastavnicima omogući uvid u rad škole. Na taj način se gradi uzajamna suradnja kao i odnos s lokalnom zajednicom. Školski časopis ima važnu ulogu u razvoju dječje kreativnosti, maštovitosti, informiranosti i opće kulture.

Pogledajte dio aktivnosti u kojima su sudjelovali naši učenici, a koje su za vas odabrale glavna urednica Marijana Ljubić i tehnička urednica Danijela  Raguž.

 

https://online.anyflip.com/nthc/miqs/index.html

Opširnije

MoStart konferencija

MoStart je prva međunarodna konferencija na temu digitalizacije u obrazovanju i primjene metoda umjetne inteligencije. Naše djelatnice sudjelovale su u obrazovnom dijelu MoStart konferencije koje ima za cilj potaknuti sve sudionike obrazovnog procesa na kontinuirano učenje i razvijanje svojih znanja i vještina. Sudjelovali smo u nizu radionica, predavanja i panel diskusija koje potiču razmišljanje o primjeni novih tehnologija u obrazovnom procesu. Ovim putem zahvaljujemo Sveučilištu u Mostaru na pozivu za sudjelovanjem u ovoj hvalevrijednoj konferenciji.
#mostart2023 #obrazovanje

Opširnije

Svjetski dan Roma

Svjetski dan Roma, 8. travnja obilježava se u čast prvog Svjetskog kongresa Roma. Na tom kongresu usvojene su odluke o romskoj zastavi , službenoj himni, te je i romski jezik  proglašen službenim.

S ciljem boljeg  upoznavanja romske kulture, tradicije i povijesti, učenici 2. e i 3. e razreda su sa pedagoginjom Blankom i svojim učiteljicama , Paulinom  i Manuelom obilježili Svjetski dan Roma.  Djeci je posebno bilo zanimljivo govoriti stihove iz romske poezije, na romskom jeziku. Djeca su bojala romsku zastavu  koja je u donjem dijelu zelena i simbolizira zemlju, a u gornjem dijelu plava i simbolizira nebo. Crveni kotač koji se nalazi u sredini zastave, predstavlja putovanje Roma kroz povijest. Djeca su čula ponešto o slavnim osobama romskog podrijetla. Neki od njih su Pablo Picasso, Michael CaineJulij Borisovič Briner, Rita HayworthAva Gardner…

Ponosni smo jer naša škola ima djecu romske nacionalnosti, trudimo se omogućiti im kvalitetno obrazovanje jer je to jedini put izlaska iz kruga marginalizacije i socijalne izolacije.  Rom = čovjek!

Svim Romima čestitamo njihov dan

 

 

 

Opširnije

OBAVIJEST

Opširnije

ŠKOLSKO NATJECANJE IZ ENGLESKOG JEZIKA

Školsko natjecanje iz engleskog jezika održano je 30.3.2023.godine. Natjecanje su pripremile učiteljice engleskog jezika. Učenica Lana Šunjić IX.e osvojila je prvo mjesto, drugo mjesto osvojio je učenik Marko Sivrić IX.c i treće mjesto Petra Njavro IX.f. Čestitamo učenicima i učiteljicama i želimo im puno uspjeha na budućim natjecanjima.

Opširnije