Predstava Pinokio

Plesni i cheerleading klub ERIGO –D Mostar postoji od 2003.godine u Mostaru. Osnovan je radi promocije i zajedništva svih ljudi koji vole ples, a plesaču nudi ples u dimenziji sporta, dimenziji umjetnosti i dimenziji rekreacije. Plesni klub je ostvario velik broj međunarodnih i nacionalnih priznanja, medalja i nagrada. S velikim uspjehom su donijeli na pozornicu plesnu predstavu Pinokio za učenike razredne nastave. U predstavi sudjeluju Plesni klub Erigo-D Čapljina i Mostar.

Hvala ERIGO-D, bilo je divno.

Opširnije

VALENTINOVO U NAŠOJ ŠKOLI

Ljubav je najveća snaga koja pokreće svijet. Svjesni te činjenice naši su učenici i djelatnici prigodno obilježili današnji dan.
U školskoj knjižnici imali smo kreativne radionice , uređivali pano i radili srca.
Učiteljice i nastavnici s učenicima su uredili panoe u učionicama i na hodniku.
Nastavnica engleskog jezika Vesna Lukenda Nikšić uredila je pano s 8.e razredom dok su nastavnice njemačkog jezika Ana Kosir i Darinka Doko uredile učionice s učenicima sedmih razreda. Nastavnica likovne kulture Jelena Grgić uredila je pano na ulazu škole.
U školskoj knjižnici priredili smo prigodnu valentinovsku čajanku.
Nastavnik hrvatskog jezika Zoran Bukmir došao je na čajanku s učenicima 7.d razreda te smo razgovarali o sv.Valentinu i obradili „Hvalospjev ljubavi“.

Opširnije

100.dan škole

Stoti dan škole obilježava se tradicionalno u veljači u brojnim europskim zemljama, a cilj je tog projekta okupiti učenike i učitelje osnovnih škola spremne na nacionalnoj/lokalnoj razini odabranim sadržajima obilježiti taj dan u školi.

Dan je isplaniran tako da učenici u vođenim aktivnostima ostvaruju obrazovno-odgojne ciljeve i ishode u skladu s planom i programom, razvijaju temeljne kompetencije te samostalnim i timskim radom razvijaju socijalne i građanske vještine, znanja i stavove na osobnoj i društvenoj razini.

Po prvi put učenici i učiteljice, Blaženka i Ivana, PŠ Zvirovići sudjelovali su u ovome projektu. U nastavku pogledajte aktivnosti povodom  obilježavanja 100. dana škole.

 

Opširnije

Dani sigurnijeg interneta

Ove godine svima važan datum kada govorimo o internetu je 7.veljače 2023. godine.

Dan sigurnijeg interneta slavi svoj 20-ti rođendan i podiže svijest o sigurnosnim problemima na internetu. Cilj je što sigurnije i odgovornije koristiti internet (računala i mobitele……), osobito među djecom i mladima u svijetu.

Ove godine obilježili smo cijeli tjedan radionicama za sigurnije korištenje interneta u školskoj knjižnici. Nastavnica informatike Danijela Raguž dala je teme učenicima te su oni pripremili plakate i prezentacije i iste nam prezentirali. Učenici su sudjelovali u online kvizu sa pitanjima vezanim za sigurno korištenje digitalnih tehnologija. Kviz je bio dostupan putem web platforme Centra za sigurni internet www.sigurnodijete.ba.


Opširnije

SUMIT održao Lego WeDo natjecanje i radionice za djecu

U sklopu Scientix projekta Centar za informacijske tehnologije Sveučilišta u Mostaru - SUMIT organizirao je pet STEM Lego WeDo radionica te natjecanje za djecu od 6 do 10 godina. Ukupno je sudjelovalo 50 djece i nastavnika iz Čapljine, Travnika i Mostara koji su bili podijeljeni u timove te su se natjecali u kreativnome korištenju Lego WeDo setova. Radionica je bila prilika za djecu da nauče o snalaženju u svijetu tehnologije i robotičke tehnologije, dok su im njihovi učitelji pomagali da shvate kako se koriste senzori, motori i drugi dijelovi u setovima te kako ih koristiti za stvaranje vlastitih robota.



Opširnije

Međunarodni dan sjećanja na žrtve holokausta

Želeći osvijestiti kod učenika osjećaj suosjećanja i boljeg razumijevanja nekih povijesnih događaja koje bismo najradije da se nikad ni dogodili nisu, za učenike devetih razreda organizirali smo prikladno predavanje. Naime, danas 27. siječnja obilježava se Međunarodni dan sjećanja na žrtave holokausta, a prva asocijacija na svu djecu žrtve zasigurno je Anna Frank-djevojčica koja je iznimnim spisateljskim darom ostavila dragocjen trag svojih osobnih proživljavanja ratnih strahota u jednom od najpoznatijih dnevničkih zapisa. Nastavnica Marijana Krmek osvrnula se upravo na književno-umjetničku vrijednost jedne od najdražih lektirnih knjiga učenika devetih razreda. Sugerirala je i posjet jednom od najvećih židovskih spomenika u ovom dijelu Europe koji se nalazi na Krajšini nadomak Stoca. Ondje je grob rabinaMoshe Danona koji je htijući ispuniti svoj zavjetni put u Palestinu preminuo upravo nadomak Stoca gdje je po želji i sahranjen ( …ako putem umrem, neka me na tom mjestu i sahrane…).
Vremenom je grob postao mjesto hodočašća.

Opširnije

Informacijsko komunikacijska tehnologija u nastavi engleskog jezika

Učenje i poučavanje engleskoga jezika potiče i osigurava razvoj komunikacijske i međukulturne kompetencije, doprinosi cjelovitome razvoju učenika te se pozitivno odražava na razvoj svih temeljnih kompetencija.

Opširnije