I ove godine nagrađeni najbolji učenici u FBIH

MATEA ČULJAK PROGLAŠENA NAJBOLJIM UČENIKOM ŽUPANIJE

U organizaciji Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke/znanosti, u srijedu,21.12.2022. godine Mostaru, u zgradi Federalnih institucija – Kongresna dvorana, održana je svečana dodjela nagrada najboljim učenicima osnovnih i srednjih škola u Federaciji Bosne i Hercegovine u školskoj 2021/2022. godini. 

Učenike su nominirala županijska ministarstva obrazovanja, a na ovoj tradicionalnoj svečanosti uručena su priznanja i školama koje pohađaju nagrađeni učenici. 

Opširnije

Svjetski dan Brajevog pisma „Prsti su moje oči“

Svjetski dan Brajevog pisma obilježava se 4. siječnja. To je dan kada je 1809. godine rođen Louis Braille, izumitelj pisma za slijepe osobe. Igrajući se u očevoj sedlarskoj radionici ozlijedio je oko. Oslijepio je usprkos tome što mu je odmah pružena liječnička pomoć. Nadarenog dječaka to nije spriječilo na životnom putu. Svirao je klavir, violončelo i orgulje.

 

Opširnije

ČESTITKA

Opširnije

ALFINA NAGRADNA IGRA ZA NAJLJEPŠE UREĐENE BOŽIĆNE JASLICE U ŠKOLI

Naklada ALFA i ove godine priređuje već tradicionalnu nagradnu igru za najljepše uređene Božićne jaslice u školi.
Božićne jaslice u našoj školi uredile su vjeroučiteljice: Željana Luburić, Ivana Bošković, Daniela Raguž ,Irena Šimović, Anamarija Raguž, Irena Gvozdić i knjižničarka Josipa Čoko.
Pano je uredila nastavnica likovne kulture Jelena Grgić dok su pano razrednih jaslica uredili učenici 8.a razreda sa razrednicom Marijanom Jurković.
Molimo da lajkom na fotografije ispod podržite našu školu i rad školske knjižnice koja bi ovom nagradom bila bogatija za jedan lektirni naslov.
Uvjeti nagradne igre:
1. Označiti stranicu Naklada ALFA Mostar sa "sviđa mi se" (ako već niste)
2. Označiti "sviđa mi se" vama najljepše jaslice u albumu „Božićne jaslice 2022. g.
Igra traje do 6.1.2023. godine. Pobjednik je fotografija s najviše oznaka "sviđa mi se"
Hvala na podršci

Opširnije

NASTUPI NAŠIH UČENIKA NA ADVENTU U ČAPLJINI

Za večerašnji adventski program bili su zaduženi učenici naše škole.
Oni su, zajedno sa učenicima Područne škole Trebižat i Područne škole Zvirovići, priredili događaj za pamćenje.
Učenici su odigrali kratku predstavu, ali i recitacije te igrokaze.
Čestitke našim učenicima i učiteljima te nastavnicima koji su s njima pripremili program.

Opširnije

ADVENT U ŠKOLSKOJ KNJIŽNICI

Naša školska knjižnica i ove godine odjenula je svoje božićno ruho! Kao što možete vidjeti na fotografijama, pri ulasku u knjižnicu dočekat će vas blagdansko raspoloženje i ukrasi koje su izradile vrijedne ruke naših učenika.
U školskoj knjižnici sudjelovali smo u različitim kreativnim radionicama koje organizira knjižničarka Josipa Čoko. Cilj kreativnih radionica je razviti finu motoriku i probuditi ljubav prema čitanju.
Izrađivali smo blagdanske kapice, napravili adventski vijenac, pravili pahulje i anđele te izradili bor od knjiga. Pjevali smo blagdanske pjesme i gledali božićne filmove. Izrađivali smo i blagdanske čestitke koje ćemo poslati našim vršnjacima u Brčko u sklopu eTwinning projekta „Male i velike štediše“.

Opširnije

Pozivamo!

Opširnije