Pozivamo!

Opširnije

Božićna priredba područne škole "Trebižat"

Božić, najljepši i najradosniji obiteljski blagdan tiho dolazi, a anđeli s neba najavljuju rođenje malenog Isusa.
Posvuda su već počele pripreme za taj radostan događaj.
Tom prigodom učenici i učiteljice područne škole "Trebižat" pripremili su božićnu priredbu kojom su toplim stihovima, božićnim pjesmama i igrokazima obilježili dolazak najradosnijeg obiteljskog blagdana.

Opširnije

VATRENI, SRETNO !

VATRENI, SRETNO!
Učenici i nastavnici naše škole danas su uoči utakmice Hrvatske i Argentine došli u školu u kockastim dresovima. Poslali su poruku podrške našim nogometašima poručivši da su naši učenici i djelatnici svim srcem uz njih.
Vatreni, sretno!

Opširnije

SVETI NIKOLA

Prosinac,najradosniji mjesec u godini. Djeca se raduju svetom Nikoli, Božiću, zimskom odmoru...  A tko je sveti Nikola ?

Rođen je u gradu Patari u Maloj Aziji,  u 3.stoljeću. Imao je bogate roditelje koji duže vrijeme nisu mogli imati djece, pa su od Boga izmolili malog Nikolu koji je dobio ime po stricu biskupu u Miri. Njegovi roditelji ubrzo umiru i Nikola ostaje sam. Želeći širiti ljubav i dobrotu, postaje svećenik. Uskoro mu umire stric, biskup Mire, i svi misle da će ga Nikola naslijediti. No, on skroman i u strahu od te časti bježi u Palestinu gdje živi samačkim životom. Vraća se za nekoliko godina upravo kad umire biskup, nasljednik njegova strica. Ovaj put nije mogao pobjeći te postaje biskup. Od tada noći provodi moleći, a dane pomažući nevoljnima i šireći vjeru.

Opširnije

POSJET CARITASOVOJ RADIONICI “BETLEHEM”

Učenici 7.a razreda posjetili su Caritasovu radionicu za radno osposobljavanje osoba s invaliditetom “Betlehem” u Čapljini. Upoznali su se s raznim aktivnostima korisnika koji s puno ljubavi i mašte izrađuju suvenire, rukotvorine od drveta, predmete od gline i kamenčića, pozivnice  za vjenčanje, uramljuju fotografije i umjetničke slike.                      
Organiziraju izlete, sudjeluju u prodajnim izložbama i gradskim manifestacijama.

Blagdansko druženje bilo je srdačno, veselo i poučno.

Našim vrijednim prijateljima želimo puno uspjeha i zadovoljstva u daljnjem radu!

Opširnije

Šaljemo dječju maštu u svemir

Svemirska udruga Jugoistočne Europe (SESA ) zajedno s partnerima iz Indije lansirati će zajednički satelit u orbitu krajem godine, a povodom proslave 75 godina neovisnosti Indije.

Centar za obrazovanje, robotiku, inovacije i tehnologiju uključio se u ovaj povijesni projekt i pozvao djecu iz dječjih vrtića i osnovnih škola da sudjeluju crtežima ili radom na temu svemira. Svi poslani radovi bit će objavljeni na stranicama SESA-e do kraja godine te smješteni u memoriju satelita i lansirani  u svemir. Objavom na stranici svatko će imati  trajnu potvrdu sudjelovanja a materijal će biti trajni javno dostupan.

Opširnije

OSNOVNA ŠKOLA VLADIMIRA PAVLOVIĆA UKLJUČILA SE U UNICEFOVU KAMPANJU POD NAZIVOM „OBOJIMO SVIJET U PLAVO“

Danas je Međunarodni dan djece, koji se obilježava kao podsjetnik na 20.11.1989.godine kad je usvojena Konvencija o pravima djeteta. 

Povodom Međunarodnog dana djeteta 20.studenog 2022. g. naša škola na poziv Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke uključila se  u kampanju pod nazivom „Obojimo svijet u plavo“   u organizaciji UNICEF- a. 

Kampanju su na edukativno - kreativan način način osmislili članovi Vijeća učenika pod vodstvom pedagoginje Blanke Karamatić . Predsjednik Vijeća učenika Zvonimir Rebac , učenik 8.b razreda prezentirao je ostalim članovima vijeća način vođenja kampanje te ih upoznao s PRAVIMA i DUŽNOSTIMA djece. 

Informativni kutak su imali priliku posjetiti svi učenici naše škole pod vodstvom svojih razrednika i predsjednika razreda. Putem igre upoznali su se s dokumentom „Konvencija o pravima djece“.

Opširnije