NAJAVA: HUMANITARNA AKCIJA UČENIKA OŠ VLADIMIRA PAVLOVIĆA

„ Zdrav čovjek ima tisuću želja, a bolestan samo jednu- ozdraviti.

 Učenici, OŠ Vladimira Pavlovića u Čapljini organizirat će humanitarnu akciju, prodaju narcisa.

petak, 17.3.2023. godine od 10:00 do 12:00 na dva štanda (kod pošte i Trgu hrvatskih branitelja) će se moći kupiti narcisi. Prikupljeni novac će ići u svrhu liječenja oboljelih od malignih i drugih bolest. 

Narcis je simbol novog života i nade. Obilježava se s ciljem pobuđivanja svijesti preventivnog pregleda, te aktivnije brige o vlastitom zdravlju.  

Zajedno, pokažimo koliko je važno imati veliko srce prema onima kojima je pomoć potrebna!

 

Opširnije

Laura Jovanović treća na Županijskom natjecanju u recitiranju

Zavod za školstvo Mostar tradicionalno organizira natjecanje  učenika u pisanju i recitiranju lirske poezije pod nazivom Dani hrvatskog jezika. Ova manifestacija upriličena je kao sjećanje na objavu Deklaracije o nazivu i položaju hrvatskog književnog jezika. Nakon odabira najboljih autorskih lirskih pjesama natjecanje recitatora je održano 15. ožujka 2023. u hotelu Brotnjo u Čitluku. Škola domaćin bila je Osnovna škola fra Didaka Buntića. Sudjelovali su najbolji recitatori iz 26osnovnih škola Hercegovačko-neretvanske županije. Osnovnu školu Vladimira Pavlovića u Čapljini  je predstavljala Laura Jovanović IX.e, u pratnji mentorice Marijane Ljubić i razrednice Irene Šimović. Recitirala je pjesmu Trag za novog putnika Lane Šunjić IX.e i osvojila treće mjesto.

Lauri čestitamo i želimo puno uspjeha u nastavku školovanja. 

Opširnije

RADIONICA O PSIMA U NAŠOJ ŠKOLI

U organizaciji udruge Dogs Trust BiH, a  uz odobrenje Ministarstva prosvjete , znanosti ,kulture i sporta HNŽ ,u našoj školi u tijeku je edukativna radionica za učenike  nižih razreda. Učenici su na zabavan način učili o psima, njihovoj prirodi i potrebama,  sigurnosti u kontaktu s tim životinjama te odgovornom vlasništvu pasa. Djeca su uživala u zanimljivom predavanju i igricama, a na kraju su kao nagradu za sudjelovanje dobili i mali dar. Naši učenici su bili oduševljeni.

Opširnije

DAN ŽENA

Danom žena obilježavaju se povijesni trenutci u borbi za emancipaciju žena nakon tisućljetne podređenosti. Dan žena obilježili smo u našoj centralnoj i područnim školama.
U prostorijama školske knjižnice organizirano je druženje učenika 2.e razreda, članova sekcije Mali čitači s književnicom i našom učiteljicom Milicom Pehar. Na samom početku književnica je pročitala priču Jedan dan na Blidinju. Priča je dio zbirke Budi mi prijatelj.
Mala školska novinarka Božica Raguž, članica sekcije , postavljala je pitanja književnici. Tako smo doznali tko je Milica Pehar, kakvo je bilo njeno djetinjstvo, kako bira teme o kojima piše, kako se postaje pisac... Učenici su dobili i savjete kako čitati i kako pisati... 

Opširnije

Najbolji likovni rad na temu "Međunarodni dan.."

Učenici naše škole sudjelovali su na likovnom natječaju za Najbolji likovni rad na temu „Međunarodni dan…“ u organizaciji Naklade ALFA. Na natječaju je sudjelovalo 32 škole, a naša nastavnica likovne kulture Jelena Grgić izabrala je i poslala 10 najkreativnijih radova na ovaj natječaj (Lucija Ramljak, Nikola Bošnjak, Lea Bule, Petra Grgić, Nika Šiljeg, Laura Vukanović, Ana Musulin, Hurija Sjekirica, Lota Jelčić, Marija Perić. U subotu 4. ožujka izloženi su najuspješniji radovi i dodjela zahvalnica u Mepas Mall-u ispred knjižare ALFA.

Opširnije

DANI MATERINSKOG JEZIKA I DANI HRVATSKE GLAGOLJICE I GLAGOLJAŠTVA

Glagoljična tradicija u Hrvata duga je 11. stoljeća i predstavlja snažan dio hrvatskog identiteta. Ona je važan dio naše pismenosti i kulture. Kolika je važnost glagoljice u našoj kulturi pokazuju i brojni spomenici pisani ovim pismom: Bašćanska ploča ( oko 1100. g. ) , Vinodolski zakonik ( 1288.g. ) , Misal po zakonu rimskoga dvora ( 1483.g. ) itd.

Upravo zbog snažne glagoljične tradicije, važno je učenicima približiti ovaj kulturni fenomen.

Povodom Dana materinskog jezika i Dana hrvatske glagoljice u školskoj knjižnici tjedan smo obilježili glagoljicom koju želimo sačuvati od zaborava.

Opširnije

MEĐUNARODNI DAN BORBE PROTIV VRŠNJAČKOG NASILJA

U skladu s Godišnjim planom i programom rada škole, Dan ružičastih majica  obilježen je 22.02.2023. godine  u matičnoj i svim područnim školama. 

Na simboličan način, naše učiteljice, nastavnici i stručni suradnici škole su skrenuli pozornost na sve oblike vršnjačkog nasilja među djecom te posljedicama koje ono ostavlja na pojedinca.

Budući da škola pored obrazovnog  ima odgojni zadatak  velik značaj se pridaje Školskim preventivnim planovima i programima koji se realiziraju tijekom cijele školske godine ,putem sati razrednog odjela, putem redovite nastave,izvannastavnim aktivnostima, te ciljanim grupnim projektnimaktivnosti kako bi se istaknulbitna odgojna komponenta.

 

Opširnije