ZAHVALA TVORNICI "LASTA"

Danas su našu školu posjetili iz tvornice "Lasta" te su nam donijeli slasnih proizvoda.

Ovim putem se želimo zahvaliti na poklonima.

Opširnije

MEĐUNARODNO PIJANISTIČKO NATJECANJE

Od 4. do 8.svibnja 2022.godine u Sarajevu je održano II. Međunarodno pijanističko natjecanje "Memorial Matusja Blum" na kojem je nastupala i naša učenica Bernardica Miočević i osvojila I. nagradu u svojoj B kategoriji.

Čestitke našoj Bernardici, njenim roditeljima i nastavnici Gabrijeli Glavinić.

Opširnije

ZAHVALA ŠKOLE NA DONACIJI

Gospođa Željka Katić odlučila je pokloniti opremu našoj školi. Ovim putem u ime uprave, djelatnika i učenika želimo zahvaliti gospođi Željki na doniranoj opremi našoj školi. Gospođa Željka donirala je videokameru, digitalni fotoaparat, Beamer, kinoplatno i kablove za elektrotehniku.

Opširnije

ŽUPANIJSKO NATJECANJE IZ KEMIJE

Za učenike devetog razreda naše županije održano je natjecanje iz kemije u četvrtak, 5. svibnja 2022. godine u Osnovnoj školi Silvija Strahimira Kranjčevića u Mostaru. Sudjelovala su 23 učenika iz 23 škole.

Učenici su pokazali svoje znanje na pismenom, usmenom te praktičnom dijelu. 

Učenica naše škole Matea Čuljak je osvojila prvo mjesto. 

Iskrene čestitke učenici i mentorici i želimo im puno uspjeha u daljnjem školovanju i radu.

Opširnije

POSJET SREDNJOJ ŠKOLI ČAPLJINA

U petak, 6.svibnja 2022., Srednja škola Čapljina organizirala je Dan otvorenih vrata za učenike devetih razreda osnovne škole. Posjetili su ih su i učenici svih pet devetih razreda naše škole sa svojim predmetnim nastavnicima.

Ovaj posjet dio je programa profesionalne orijentacije koji se godinama uspješno provodi u našoj školi. Cilj posjeta bio je informirati učenike završnih razreda osnovne škole o uvjetima upisa u srednju školu te predstaviti programe koje nudi Srednja škola Čapljina.

Učenici i profesori Srednje škole Čapljina upriličili su vrlo srdačan doček naših učenika i nastavnika te im predstavili svoju školu i programe na jako zanimljiv i poučan način. Imali su priliku sudjelovati u kvizu znanja koji su pripremili učenici ekonomskog smjera, kušati proizvode tvrtke Regius na predstavljanju poljoprivrednog smjera, a najslađe predstavljanje imali su učenici kuharskog smjera koji su nas počastili kolačima koje su sami napravili. Nazočili smo i poučnim predstavljanjima smjera računalni tehničar, elektromehaničar i opća gimnazija. Osim profesora, koji su učenike informirali o svakom smjeru pojedinačno, u različitim učionicama i prostorijama Srednje škole, zanimljivo je bilo i slušati izlaganja učenika, koji su podijelili svoja iskustva i savjete svojim budućim kolegama.

Ovim putem zahvaljujemo djelatnicima i učenicima Srednje škole Čapljina, a našim učenicima devetog razreda želimo uspjeh u daljnjem školovanju za željena zanimanja.

 

Opširnije

ŽUPANIJSKO NATJECANJE U KRASNOSLOVU

Na županijskom natjecanju u Krasnoslovu za 4. r., u Mostaru u OŠ Petra Bakule, sudjelovali su učenici iz 23 škole. Naša učenica Dona Robertina Borovac sa pjesmom "Meni je ovdje dobro" od Krešimira Šege, iz PO Trebižat osvojila je 3. mjesto.

Opširnije

DRUGO MJESTO NA ŽUPANIJSKOM NATJECANJU IZ ENGLESKOG JEZIKA

Za učenike devetog razreda naše županije održano je natjecanje u poznavanju engleskog jezika u četvrtak, 28. travnja 2022. godine u Osnovnoj školi Silvija Strahimira Kranjčevića Mostar. Sudjelovala su 24 učenika iz 22 škole.

Učenici su pokazali svoje jezične kompetencije iz područja Grammar and Vocabulary, Use of English, Word Formation, Reading. Za izradu testa su imali 60 minuta. 

Učenica naše škole Matea Čuljak koju je pripremala nastavnica Vesna Lukenda Nikšić osvojila je 2.mjesto. 

Iskrene čestitke učenici i mentorici i želimo im puno uspjeha u daljnjem školovanju i radu.

Opširnije