Vjeronaučna manifestacija

Kao prvo,želim ugodan dan svim čitateljima stranice naše Osnovne škole Vladimira Pavlovića u Čapljini,a ovim riječima ću kazati nešto o jučerašnjem događaju u kojemu sam sudjelovala kao učenik.
Dakle jučer,(ponedjeljak),06.05.2024.godine,u zajednici Cenacolo(Međugorje) održana je vjeronaučna manifestacija nastala po temi "Slobodni od ovisnosti".Ujutro u 11 sati,počela se odvijati manifestacija,u kojoj je sudjelovalo 14 osnovnih škola iz Hercegovačko-neretvanske županije. Uz sve ostale škole,sudjelovala je naravno i naša škola koju je ove godine predvodila nastavnica Irena Šimović sa četiri svoje učenice osmih razreda,a to su:
Melani Šimović,VIII.c
Katja Buntić,VIII.c
Sara Kustura,VIII.a
Ana Kraljić,VIII.a
Naš tim dobio je najveći pljesak i najviše pohvala nakon samog nastupa,i na to smo dosta ponosni.
Jako sam zahvalna svima koji su omogućili djeci ovakvo iskustvo,i koji su pozorno pogledali i poslušali naš nastup.
Do sljedećeg pisanja!

Katja Buntić,VIII.c

Opširnije

IT Girls sajam

Drugi It girls sajam održan je 25.4.2024. u dvorani Mejdan u Tuzli. Ovaj jedinstveni događaj okupio je 53 škole iz BiH, među kojima se našla i naša škola. Tri učenice - Marija Perić, Klara Proleta i Iva Martinović, pod vodstvom nastavnice Daniele Jurić i doravnateljice Ljilje Dodig, predstavile su rad it girls sekcije. Sajam je bio prilika za djevojčice da se međusobno upoznaju, razmjene znanje i iskustva, te budu inspiracija jedna drugoj u stvaranju novih Arduino projekata.

Opširnije

2. mjesto na županijskom natjecanju Projekt građanin 2023. /2024.

U kategoriji osnovnih škola HNŽ naš školski Civitas tim u sastavu: Nikola Alilović, Nikica Dragičević, Mario Kukrika, Bruna Milinković, Anđela Merdžan, Daria Gadže, Tesa Glavinić i Ana Musulin pod mentorstvom knjižničarke Josipe Čoko, nastavnice likovne kulture Jelene Grgić koja je mentorirala oslikavanje zida naše škole i podršku razrednika Roberta Borovca osvojili su drugo mjesto projektom „Grafiti i murali – umjetnost, ne vandalizam!“

Opširnije

Sigurno u prometu

Danas su naši učenici sudjelovali na natjecanju " SIGURNO U PROMETU", koje se održalo u Mostaru. Našu školu predstavljali su učenici šestih razreda: Ivan Goluža, Ivano Nikšić, Lorena Vlahić i Lamija Salkanović. Postigli su super rezultate i pokazali se kao vješti vozači. Cilj natjecanja je da se učenici što više zainteresiraju za cestovni promet te da kroz vještinu vožnje bicikla budu što sigurniji sudionici u prometu.

Opširnije

Jer najljepše pišu djeca…

Povodom 53. Međunarodnog natjecanja u pisanju pisama za mlade i naša škola poslala je na adresu HRVATSKE POŠTE d.o.o. MOSTAR nekolicinu pisama, simbolično i prvenstveno s namjerom da se djeci ukaže na važnost pisane komunikacije, ali i ljepotu pisanja pisma rukom, njegovu vrijednost i tradiciju. Svjetska poštanska unija ovogodišnju temu naslovila je Napiši pismo budućim generacijama o svijetu za koji se nadaš da će naslijediti. Naša učenica Andrea Jurković u svom je pismu naglasila vrijednost očuvanja tradicije, obitelji, prirode, međuljudskih odnosa i mira…zapravo svega onoga što ova marljiva učenica nosi iz svog doma, svoje obitelji i škole. Za svoje pismo Andrea je nagrađena zbirkom maraka Hrvatske pošte Mostar, kao poticaj za daljnji trud i rad.

Ponosni na njezino pismo i poruke koje ono promiče i šalje, Andrei iskreno i od srca
čestitamo!
M.K.

Opširnije