Humanitarna akcija ˝Božić u srcu˝

Vrijeme blagdana je prilika da se pokaže humanost. Učenici i djelatnici naše škole su proveli akcije humanost na djelu za pomoć učenicima koji se nalaze u stanju socijalne potrebe. Prikupljeni su prehrambeni i higijenski proizvodi, školski pribor i novčani prilozi.

Opširnije

Dan znanstvenika, Vladimir Prelog

Vlada F BiH je 12. prosinca proglasila Danom znanosti u federaciji BiH. Dan znanosti je ustanovljen na dan kada je 1975. godine Nobelova nagrada za kemiju uručena prof. dr. Vladimiru Prelogu, te kao izraz pijeteta prema ovom velikom bosanskohercegovačkom znanstveniku. Nastavnica kemije Antea Buljubašić je u četvrtak 12. prosinca sve sate posvetila sjećanju na nobelovca Vladimira Preloga i njegov znanstveni i pedagoški rad.

Opširnije

KVIZ„UČIMO POVIJEST KAKO BI UPOZNALI SVIJET“

Danas su učenici devetih razreda Luka Milanović, Ljubica Previšić i Lorena Jakiša naše škole sudjelovali u kvizu „Učimo povijest kako bi upoznali svijet“ , koji je održan u Osnovnoj školi Silvija Strahimira Kranjčevića u Mostaru.

Opširnije

Keramika i nakit iz prapovijesti

Učenici 6.f sa svojim nastavnikom povijesti su napravili primjere keramike i nakita iz prapovijesti. Predmete i ostatke predmeta kojima su se ljudi služili u prošlim razdobljima zovemo kulturama. Najstarija je neolitička kultura na našim prostorima stračevačka kultura, tako nazvana prema nalazištu kraj mjesta Stračeva u današnjoj Vojvodini.

Opširnije

Dani otvorenih vrata Hutovo blato

Učenici devetog razreda su u srijedu 4. prosinca 2019.godine s nastavnicom Tanjom Zurovac sudjelovali u Danu otvorenih vrata u Parku prirode Hutovo blato. U sklopu Dana otvorenih vrata učenicima je održano predavanje o birdwatchingu - promatranje ptica.

Opširnije

Blagdan svetog Nikole

Najmlađi učenici naše škole darovani su prigodnim poklonima, slatkišima i besplatnom kino projekcijom, povodom blagdana Svetog Nikole kojeg slavimo svake godine 6. prosinca.

Opširnije

Vježba evakuacije u slučaju zemljotresa

Danas je u našoj školi u suradnji s Vatrogasnom postrojbom Čapljina zbog učestalih potresa i drugih izvanrednih okolnosti izvršena obuka i pokazne vježbe evakuacije za sve učenike i djelatnike Centralne škole.

Opširnije