Informacijsko komunikacijska tehnologija u nastavi engleskog jezika

Učenje i poučavanje engleskoga jezika potiče i osigurava razvoj komunikacijske i međukulturne kompetencije, doprinosi cjelovitome razvoju učenika te se pozitivno odražava na razvoj svih temeljnih kompetencija.

Opširnije

Projekcija

enici VII. b i VII. c odjela zajedno sa svojom nastavnicom Marijanom Krmek sat medijske kulture organizirali su u školskoj knjižnici. Za projekciju dokumentarnog filma Povratak, Petra Krelje iz 1975. bio je zadužen Ante Dodig, a izradi kviza planiranog nakogodgledanog dokumentarca vrlo odgovorno je pristupio Zlatko Rebac

 

Opširnije

SVJETSKI DAN SMIJEHA

U drugo polugodište ušli smo s osmjehom i obilježili već u prvom tjednu Svjetski dan smijeha različitim aktivnostima koje su izmamile osmjeh na lica naših učenika.
Svjetski dan smijeha poseban je dan koji obilježavamo svake godine 10. siječnja.
Knjižničarka Josipa Čoko pripremila je prezentaciju o smijehu te razne aktivnosti za smijeh. Dan smo obilježili kreativnim radionicama, vicevima, anegdotama i aktivnostima za smijeh.

Opširnije

I ove godine nagrađeni najbolji učenici u FBIH

MATEA ČULJAK PROGLAŠENA NAJBOLJIM UČENIKOM ŽUPANIJE

U organizaciji Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke/znanosti, u srijedu,21.12.2022. godine Mostaru, u zgradi Federalnih institucija – Kongresna dvorana, održana je svečana dodjela nagrada najboljim učenicima osnovnih i srednjih škola u Federaciji Bosne i Hercegovine u školskoj 2021/2022. godini. 

Učenike su nominirala županijska ministarstva obrazovanja, a na ovoj tradicionalnoj svečanosti uručena su priznanja i školama koje pohađaju nagrađeni učenici. 

Opširnije

Svjetski dan Brajevog pisma „Prsti su moje oči“

Svjetski dan Brajevog pisma obilježava se 4. siječnja. To je dan kada je 1809. godine rođen Louis Braille, izumitelj pisma za slijepe osobe. Igrajući se u očevoj sedlarskoj radionici ozlijedio je oko. Oslijepio je usprkos tome što mu je odmah pružena liječnička pomoć. Nadarenog dječaka to nije spriječilo na životnom putu. Svirao je klavir, violončelo i orgulje.

 

Opširnije

ČESTITKA

Opširnije

ALFINA NAGRADNA IGRA ZA NAJLJEPŠE UREĐENE BOŽIĆNE JASLICE U ŠKOLI

Naklada ALFA i ove godine priređuje već tradicionalnu nagradnu igru za najljepše uređene Božićne jaslice u školi.
Božićne jaslice u našoj školi uredile su vjeroučiteljice: Željana Luburić, Ivana Bošković, Daniela Raguž ,Irena Šimović, Anamarija Raguž, Irena Gvozdić i knjižničarka Josipa Čoko.
Pano je uredila nastavnica likovne kulture Jelena Grgić dok su pano razrednih jaslica uredili učenici 8.a razreda sa razrednicom Marijanom Jurković.
Molimo da lajkom na fotografije ispod podržite našu školu i rad školske knjižnice koja bi ovom nagradom bila bogatija za jedan lektirni naslov.
Uvjeti nagradne igre:
1. Označiti stranicu Naklada ALFA Mostar sa "sviđa mi se" (ako već niste)
2. Označiti "sviđa mi se" vama najljepše jaslice u albumu „Božićne jaslice 2022. g.
Igra traje do 6.1.2023. godine. Pobjednik je fotografija s najviše oznaka "sviđa mi se"
Hvala na podršci

Opširnije