BERNI U PARIZU

I dok početak ljeta za većinu učenika predstavlja kraj nastave i početak školskih praznika, naša učenica Bernardica Miočević odlučila ga je provesti na nešto drugačiji način. Posljednje školsko zvono Bernardici je označilo početak ljetnih glazbenih avantura među kojima je najznačajnije sudjelovanje na Međunarodnom pijanističkom festivalu (IMF Paris) u Parizu 19.i 20.srpnja. Među 22 natjecatelja koji su se natjecali u 3 kategorije klavir sola, Bernardica je dobila iznimne pohvale i zavrijedila pažnju renomiranog pijanističkog žirija. Osim svog osobnog uspjeha, predstavila je i uspjeh naše škole na što smo posebno ponosni i zahvalni. Istaknula je kako sudjelovanje na ovakvim festivalima donosi ne samo nagrade nego i satisfakciju sadržanu u razmjenjivanju informacija i iskustava s vršnjacima iz cijeloga svijeta, ali i upoznavanje bogate svjetske kulturne baštine. Iskoristila je svoj boravak u Parizu za obilazak najvećih pariških znamenitosti poput: Champs Elyseesa, muzeja Louvre, Eiffelova tornja, katedrale Notre Dame, kanala rijeke Seine, Versailleske palače i njezinih vrtova. Odmah po povratku iz Pariza Bernardica je nastavila svoje radno ljeto kroz Međunarodni masterclass klasične glazbe Ardea koji se upravo održava u našem gradu.

 Mi Bernardici ovim putem želimo čestitati na svim njezinim dosadašnjim uspjesima i poželjeti još puno uspješnih pijanističkih avantura.

 

Opširnije

NAŠA ŠKOLA NA 11.MJESTU U PROJEKTU "ZELENA REVOLUCIJA"

Veliki ekološki projekt je realiziran sa učenicima iz devet županija Federacije BIH. Sudjelovalo je ukupno 200 škola.

Učenici i građani su za manje od 3 mjeseca sakupili 117.190 kg e-otpada.

 

Najviše e-otpada, 4.812 kg, sakupili su učenici JU Osnovna škola „Harman II“ Bihać (USK), zatim Osnovna škola „Harmani I“ Bihać (USK), 4.684 kg, te Osnovna škola „Meša Selimović„ iz Zenice (ZDK), 3.306 kg.  

 

Osnovna škola Vladimira Pavlovića je na 11. mjestu, sa ukupno 1.831 kg. sakupljenog e-otpada. 

 

Ravnatelj ZEOS eko-sustava Emil Šehić zahvaljuje na suradnji te ističe kako su sve škole pokazale veliku zainteresiranost i ozbiljno pristupile realizaciji projekta. Ističe kako je zaista i pokrenuta Zelena revolucija! Navodi da nagrade (1. mjesto pametna ploča, 2. mjesto projektor i 3. mjesto IT oprema) idu najboljima te da će ovisno od količine sakupljenog e-otpada sve škole dobiti sadnice za uređenje školskog dvorišta ili općinskog parka. 

 

Sadnice za našu školu očekujemo početkom mjeseca rujna. Veselimo se uređenju našeg prostora! 

Hvala ZEOS eko-sustav na suradnji!

Opširnije

PREDSTAVLJANJE 2. IZDANJA PRIRUČNIKA ZA RAVNATELJE/ICE ŠKOLA

Austrijska organizacija za obrazovanje i internacionalizaciju, OeAD, provodi obrazovne projekte u suradnji s Ministarstvom civilnih poslova, entitetskim ministarstvima obrazovanja, svim kantonalnim ministarstvima obrazovanja u BiH i Agencijom za predškolsko, osnovno i srednje obrazovanje. Suradnja u okviru obrazovnih projekata fokusira se na reformu stručnog obrazovanja, upravljanje obrazovanjem i kvalitetom u školama i poboljšanje suradnje između gospodarstva i stručnog obrazovanja.Hvala OeAD.

Opširnije

PROMOCIJA ZA UČENIKE GENERACIJE OSNOVNIH I SREDNJIH ŠKOLA

Danas je u Mostaru pod organizacijom Ministarstva prosvjete, znanosti, kulture i športa Hercegovačko-neretvanske županije/kantona održana svečana ceremonija dodjele priznanja za učenika/učenice generacije. Priznanja je dodijelio resorni ministar. Naša Matea je također prisustvovala svečanoj dodjeli.

Opširnije

ODRŽAN ZAVRŠNI KONCERT GLAZBENE ŠKOLE

U Osnovnoj školi Vladimira Pavlovića večeras je održan tradicionalni koncert odjela za osnovno glazbeno obrazovanje koji učenice i učenici ove škole u suradnji s svojim nastavnim osobljem poklanjaju publici povodom završetka školske godine.

U bogatom programu učenice i učenici ove škole predstavili su se kroz 22 točke.

Koncert je otvoren nastupom kvarteta blok flauta koji su činile Marija Jović, Dona Robertina Borovac, Petra Ivanković i Josipa Ivanković a izvele su skladbu “Lijepa naša domovino” a nakon nastupa kvarteta flauta nastupio je harmonikaš Ante Lovrić.

Zajednički nastup na klaviru imale su Leonarda Dadić i Branka Stojčić,a nakon njih su uslijedili solo nastupi Antee Mrvalj, Gabriele Krvavac, Dariana Nikšića, Bernardice Miočević, Josipa Krešića i Imele Kavedžić.

Na polovici programa opet je uslijedio nastup blok flauta, ovog puta nastupile su Dona Robertina Borovac i Petra Ivanković a poslije njih nastupili su Iva Karamatić, Ivano Nikšić, zbor I. i II. razreda te Nikola Juko.

U nastupu trio gitara nastupili su Marija Perić, Ante Dodig i Emanuel Maričević.

Poslije tria gitara nastupila je Laura Jovanović na violini a po nastupu violine Katja Buntić i Bernardica Miočević nastupile su sa svojom glazbenom točkom na klaviru.

Nakon klavira opet su uslijedili zvuci gitare u izvedbi Josipa Terzića a nakon njega Nikolina Šutalo i Matea Čuljak izvele su skladbu na klaviru.

Na kraju predivnog koncerta mladih glazbenika nastupio je Zbor glazbenog odjela koji je otpjevao tri skladbe uz klavirsku pratnju nastavnice Gabrijele Glavinić: “Moja diridika”, “Zdravo Marijo” te “Somewhere over the Rainbow”.

Večerašnji program pripremili su nastavnici:

Matea Jurilj (klavir), Jelena Vidović (violina), Gabrijela Glavinić (zbor i klavir), Ivica Maslać (harmonika), Boris Maričević (gitara), Davor Markota (klavir), Josip Pehar (klavir) te Neven Dragičević (blok flauta).

Cijeli program koncerta donosimo u nastavku:

1. Kvartet blok flauta, I.r.: Dona Robertina Borovac, Petra Ivanković, Josipa Ivanković i Marija Jović

J. Runjanin: Lijepa naša domovino

 

2. Ante Lovrić, I.r. harmonika

K. Gurlitt: Moderato

 

3. Leonarda Dadić i Branka Stojčić, II.r. klavir

J. Wanhal: Andantino

 

4. Antea Mrvalj, III.r. klavir

F. Chopin: Poloneza u B-duru, No.2 posthume

 

5. Gabriela Krvavac, I.r. klavir

I. Kordić: Lopoč

 

6. Darian Nikšić, VI.r. gitara

G. Sanz: Espanoleta No.1

7. Bernardica Miočević, IV.r. klavir

E. Grieg: Kobold Op.71 No.3

 

8. Josip Krešić, I.r. harmonika

V. Odak: Valcer leptira

 

9. Imela Kavedžić, I.r. violina

M. Šlik: Kolo

 

10. Lara Pavlović, IV.r. klavir

C. Debussy: Mali crnac

 

11. Dona Robertina Borovac i Petra Ivanković, I.r. blok flauta

W. A. Mozart: Dječja pjesma

 

12. Iva Karamatić, 11.r. klavir

F. Chopin: Valcer u a molu

 

13. Ivano Nikšić, 1.r. harmonika

C. Czerny: Etida Op.599

 

14. Zbor I. i II. razreda

D. Bobić: Bijeli jelen

 

15. Nikolina Šutalo, VI.r. klavir

F. Chopin: Mazurka Op.67 No.2

 

16. Nikola Juko, IV.r. harmonika

C. Czerny: Etida

 

17. Trio gitara, 111.r.: Marija Perić, Ante Dodig i Emanuel Maričević

J. Kuffner: Romanca

 

18. Laura Jovanović, V.r. violina

D. Pejačević: Romanca Op.22

 

19. Katja Buntić i Bernardica Miočević, IV.r. klavir

F. Schubert: Serenada D 957

 

20. Josip Terzić, Vl.r. gitara

F. Tarrega: Tango

 

21. Nikolina Šutalo i Matea Čuljak, VI.r. klavir

S. Joplin: Zabavljač

 

22. ZBOR glazbenog odjela

Moja diridika (E. Cossetto)

Zdravo Marijo (A. Rehainberg)

Somewhere over the Rainbow (H. Arlen)

 

Opširnije