ZAHVALNICA

Osnovna škola Vladimira Pavlovića zahvaljuje Prodajnom centru AS, Butiku BUBA  MARA Salonu obuće  OBRADOVIĆ na blagdanskom darivanju naših učenika.

Svima želimo blagoslovljen Božić i uspješnu nadolazeću 2024. godinu!  

Opširnije

OBAVIJEST

 Od 11.prosinca 2023.godine u školskom dvorištu će se obavljati građevinski radovi .Molimo učenike da ne ulaze u dvorište. 

Svi učenicu i djelatnici će ulaziti u školu na glavna ulazna vrata do završetka radova.

 

Ravnatelj:

Mateo Jovanović

Opširnije

16 dana aktivizma protiv rodno zasnovanog nasilja

Kampanja 16 dana aktivizma protiv rodno zasnovanog nasilja počinje 25.11 Međunarodnim danom borbe protiv nasilja nad ženama i traje do 10.12. Međunarodni dana ljudskih prava, simbolično povezujući zaštitu od nasilja nad ženama sa ljudskim pravima. Ova kampanja, koju obilježava 6000 organizacija u 187 zemalja svijeta, koristi se kao organizaciona strategija širom svijeta kao poziv na eliminaciju svih oblika nasilja nad ženama i djevojčicama. 

Na poziv Ministarstva prosvjete, znanosti kulture i športa vježbenice pedagogije Matea Miškić i Ana Jovanović su kreativnim radionicama za djecu, istražile važnost prevencije nasilja nad ženama i djevojčicama te  osigurale  siguran prostor za dijalog i razmjenu iskustava učenika šestog i sedmog razreda,  a sve u cilju podizanja svijesti o važnosti navedene teme. 

 

Neka ovi blagdani budu prilika da zajedno gradimo mir i nenasilje, a zamišljena inicijativa Ministarstva poticaj svim školama da putem učenika gradimo svjetliju budućnost!

Opširnije

Sveti Nikola u našoj školi

Sveti Nikola je danas posjetio svu dobru djecu svijeta . A kako su svi naši učenici bili dobri , njih 590  u razrednoj nastavi  , svi su dobili poklone . Da poklona ne manjka pobrinuli su se Lasta  , PROMEX d.o.o. Čapljina i Namex .Svetog Nikolu , anđela i krampusa  glumili su Zlatko Rebac , Nina Mustapić i Mateo Bule .Našim donatorima i našim glumcima od srca zahvaljujemo .

 

 

Opširnije

Čudo badnje večeri

U sklopu nastave, a s ciljem stvaranja zanimanja i potrebe za medijskim sadržajem, te razvijanjem kulture ponašanja u kazalištu učenici 2. i 3.razreda zajedno sa svojim učiteljicama posjetili su Lutkarsko kazalište u Mostaru. Pogledali su predstavu Čudo Badnje večeri koja je premijerno prikazana 22.11. 2023. godine. Učenici , kao i učiteljice , bili su oduševljeni izvedbom predstave.

Opširnije

Posjeta EUFOR-ovog LOT tima našoj školi

EUFOR LOT Timovi u Čapljini i cijeloj Bosni i Hercegovini održavaju predavanja i informiraju učenike o neeksplodiranim minama i minskoeksplozivnim sredstvima.

U našoj zemlji još uvijek postoji velika opasnost od NM i MES i stoga je potrebno stalno upozoravati na njihovu opasnost i posljedice.
Na početku predavanja koje je organizirano za učenike devetih razreda ravnatelj Mateo Jovanović je pozdravio Eufor tim te upoznao učenike s temom.
Cilj predavanja je podizanje svijesti kod učenika, upoznavanje sa situacijom u našoj zemlji kada su u pitanju minska polja i prisutnost minsko-eksplozivnih sredstava iz rata, aktivnostima na deminiranju, vrstama mina kao i reagiranju u slučaju potencijalne opasnosti.
Zahvaljujemo EUFOR Lot Timu u Bosni i Hercegovini na ovom, jako važnom i edukativnom predavanju koje su pripremili za naše učenike.

Opširnije

Naša učenica Tea Obradović osvojila 1.mjesto na likovnom natječaju

„Moj posebni prijatelj“,  naziv je likovnog natječaja u organizaciji Osnovne škole za djecu s posebnim potrebama Mostar .Nagradni natječaj je raspisan povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom. Učenici naše škole pod vodstvom nastavnice Jelene Grgić izradili su i poslali 17 radova.  Od 250 prispjelih radova likovni uradak naše Tee Obradović osvojio je 1.mjesto u kategoriji učenika od 6. do 9. razreda . Ništa manje lijepi nisu i radovi ostalih sudionika te i njima od srca čestitamo .Na nagradnom natječaju su sudjelovali :Karmen Menalo , Petra Šutalo , Medina Sjekirica , Ema Marković , Imela Kavedžić , Ante Viličić , Iva Pažin , Gabrijela Karamatić , Gabrijela Stojak , Sara Milićević , Marija Tošić , Leonarda Dadić , David Rajič , Antonio Dragić , Klara Bubalo , Tea Blagoje i Tea Obradović.

Opširnije