DANI KRUHA -DANI ZAHVALE ZA PLODOVE ZEMLJE

I ove godine u organizaciji Grada Čapljine-gradonačelnika , na Trgu kralja Tomislava, održala se manifestacija „Hvala ti zemljo za plodove tvoje -Dani kruha 2022.“ Naša škola je bila domaćin manifestacije.

Opširnije

Lijepa riječ i željezna vrata otvara

Učimo djecu da misle lijepe misli, jer one postaju njihove riječi. Pozitivne riječi postaju lijepo ponašanje, a učestalo lijepo ponašanje postaje navika.

Lijepa navika postaje unutarnja vrijednost koja otvara vrata sretnoj sudbini.

NEKA SJAJE 3. D RAZRED 

Učiteljica Ljerka Karlušić

Opširnije

Dani kruha u našim Područnim školama

Dani kruha u našim Područnim školama

Opširnije

eTwinning projekt – DAN JABUKA 2022.

Naša škola ove godine sudjeluje u međunarodnom eTwinning projektu „Dan jabuka“.
Sudjeluju škole iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije i Turske.
Koordinatorica projekta je knjižničarka Josipa Čoko.
Sudionik projekta je i nastavnica matematike Ana Grgić.
Obilježili smo Dan jabuka tekstovima o jabukama, pjevali smo pjesme u kojima se spominju jabuke, plesali smo s jabukama i rješavali matematičke zadatke pomoću pravih i virtualnih jabuka.

Opširnije

DANI KRUHA-DANI ZAHVALNOSTI ZA PLODOVE ZEMLJE

Dani kruha - dani zahvalnosti za plodove zemlje obilježavaju se svake godine tijekom listopada u svim odgojno obrazovnim ustanovama ,pa tako i u OŠ Vladimira Pavlovića u Čapljini. Obilježavanje Dana kruha u školama pridonosi potpunijem odgoju i obrazovanju za zaštitu okoliša, upoznavanju i očuvanju biološke raznolikosti našeg zavičaja, podizanju svijesti o ekološkoj poljoprivredi i zdravoj prehrani, a temelji se na izgrađivanju pozitivnih stavova i stvaranju pravilnog emocionalnog odnosa učenika i prirode. U školskom holu je postavljena izložba plodova užeg zavičaja , te starih alata koji su se koristili ili se još koriste u obradi zemlje i pripremi kruha. Za postavljanje izložbe ove godine su bili zaduženi učenici petih razreda sa njihovim učiteljicama.

Opširnije

RAZREDNI PROJEKT UČENIKA ŠESTIH RAZREDA „ O SLIJEPIMA KROZ GLAZBU, PRIČU I PRIMJER“

“Sami možemo toliko malo, zajedno možemo toliko mnogo“

                                                                                      Helen Keller

Međunarodni dan bijelog štapa koji se obilježava svakog 15. listopada smo obilježili projektnom aktivnošću učenika šestih razreda  pod nazivom „O slijepima kroz glazbu, priču i primjer“.  

Navedeni projekt je sastavni dio Školskog preventivnog plana i programa rada škole.

Opširnije

LISTOPAD - NACIONALNI MJESEC KNJIGE

Svakog listopada obilježava se Nacionalni mjesec knjige. Cilj obilježavanja ovog događaja je promocija važnosti knjige i njezine uloge u obrazovanju, izgradnji identiteta pojedinca i njenog značaja u svakodnevnom životu.
Povodom Nacionalnog mjeseca knjige naši prvašići su posjetili Gradsku knjižnicu. Učenici su sa zanimanjem gledali bogatu Knjižnicu  i uživali slušajući izlaganje knjižničara. Svi učenici su na dar dobili člansku iskaznicu koja vrijedi godinu dana. Zahvalili smo se svojim domaćinima i obećali skori ponovni dolazak.
"Knjiga nije hrana, ali je poslastica." Tin Ujević

Opširnije