LITERARNI NATJEČAJ O POBIJENIM HERCEGOVAČKIM FRANJEVCIMA

 

Želeći njegovati spomen na 66 hercegovačkih franjevaca koje su kao nevine tijekom i u poraću Drugog svjetskog rata pobili jugokomunisti, Vicepostulatura postupka mučeništva »Fra Leo Petrović i 65 subraće«, u suradnji s Društvom hrvatskih književnika Herceg Bosne, raspisala je nagradni natječaj na temu pobijeni hercegovački franjevci tijekom i u poraću Drugog svjetskog rata za uratke iz: književnosti, glazbe, likovne kulture, povijesti, računalstva, umjetničke fotografije, videa. Natječaj je bio otvoren za: djecu (pučka škola), mladež (srednja škola), odrasle (studenti i punoljetni). Prvo i drugo mjesto na području književnosti dobili su učenici naše škole Matea Previšić i Nikola Milinković koji su se pod vodstvom nastavnice hrvatskog jezika Marijane Krmek javili na ovaj natječaj.

Opširnije

Obavijest

Odgođena nastava u HNŽ-u

Nastava u HNŽ-u će se odgoditi do srijede, 11. siječnja, potvrdio je  Rašid Hadžović, ministar obrazovanja znanosti kulture i sporta HNŽ-a.

''Na osnovu zahtjeva sindikata, ravnatelja i udruge roditelja u skladu s vremenskim uvjetima koji su najavljeni, nastava će se odgoditi i počet će 11. siječnja pa ćemo dalje vidjeti što će se događati. Pomjeramo nastavu za dva dana zbog nadoknade, a vidjet ćemo ako bude potrebe za ponovnim pomjeranjem, opet ćemo odgoditi'', izjavio je Hadžović.

Opširnije

Svečana božićna priredba

U petak 23.prosinca 2016. u dvorani kina Mogorjelo je upiličena božićna priredba učenika naše škole.

Opširnije

Svijeće za Vukovar

 

 

U petak 18.studenog 2016.održan je mimohod za žrtve Vukovara.Učenici OŠ Vladimira Pavlovića i Srednje škole Čapljina formirali su kolonu sjećanja na Trgu kralja Tomislava koja je prošla ulicama grada i zaustavila se na Trgu hrvatske slobode gdje su položili cvijeće i zapalili svijeće.

Opširnije

Dani kruha 2016.

Kao i svake godine i ovog smo listopada na Trgu kralja Tomislava obilježili  Dane zahvalnosti za kruh i plodove zemlje.
Nekad je KRUH značio život.
A danas?...

Ponudi kruh onom kom' treba.
Ponudi kruh za spas od gladi.
Pa ćeš imati blagoslov Neba
Što krila daje sreći i nadi.

Opširnije

U Čapljini započela Caritasova Likovna kolonija

U Čapljini započela Caritasova Likovna kolonija na kojoj su sudjelovali i učenici naše škole.

 

Opširnije

12.NERETVANSKI KNJIŽEVNI,ZNANSTVENI I KULTURNI SUSRET

Susret se održao u našoj školi 1.listopada 2016.u nazočnosti velikog broja učenika i djelatnika škole. Ovaj kulturni događaj su otvorili učenici svojim literarnim ostvarajima.

Opširnije