PREDSTAVLJANJE 2. IZDANJA PRIRUČNIKA ZA RAVNATELJE/ICE ŠKOLA

Austrijska organizacija za obrazovanje i internacionalizaciju, OeAD, provodi obrazovne projekte u suradnji s Ministarstvom civilnih poslova, entitetskim ministarstvima obrazovanja, svim kantonalnim ministarstvima obrazovanja u BiH i Agencijom za predškolsko, osnovno i srednje obrazovanje. Suradnja u okviru obrazovnih projekata fokusira se na reformu stručnog obrazovanja, upravljanje obrazovanjem i kvalitetom u školama i poboljšanje suradnje između gospodarstva i stručnog obrazovanja.Hvala OeAD.

Opširnije

PROMOCIJA ZA UČENIKE GENERACIJE OSNOVNIH I SREDNJIH ŠKOLA

Danas je u Mostaru pod organizacijom Ministarstva prosvjete, znanosti, kulture i športa Hercegovačko-neretvanske županije/kantona održana svečana ceremonija dodjele priznanja za učenika/učenice generacije. Priznanja je dodijelio resorni ministar. Naša Matea je također prisustvovala svečanoj dodjeli.

Opširnije

ODRŽAN ZAVRŠNI KONCERT GLAZBENE ŠKOLE

U Osnovnoj školi Vladimira Pavlovića večeras je održan tradicionalni koncert odjela za osnovno glazbeno obrazovanje koji učenice i učenici ove škole u suradnji s svojim nastavnim osobljem poklanjaju publici povodom završetka školske godine.

U bogatom programu učenice i učenici ove škole predstavili su se kroz 22 točke.

Koncert je otvoren nastupom kvarteta blok flauta koji su činile Marija Jović, Dona Robertina Borovac, Petra Ivanković i Josipa Ivanković a izvele su skladbu “Lijepa naša domovino” a nakon nastupa kvarteta flauta nastupio je harmonikaš Ante Lovrić.

Zajednički nastup na klaviru imale su Leonarda Dadić i Branka Stojčić,a nakon njih su uslijedili solo nastupi Antee Mrvalj, Gabriele Krvavac, Dariana Nikšića, Bernardice Miočević, Josipa Krešića i Imele Kavedžić.

Na polovici programa opet je uslijedio nastup blok flauta, ovog puta nastupile su Dona Robertina Borovac i Petra Ivanković a poslije njih nastupili su Iva Karamatić, Ivano Nikšić, zbor I. i II. razreda te Nikola Juko.

U nastupu trio gitara nastupili su Marija Perić, Ante Dodig i Emanuel Maričević.

Poslije tria gitara nastupila je Laura Jovanović na violini a po nastupu violine Katja Buntić i Bernardica Miočević nastupile su sa svojom glazbenom točkom na klaviru.

Nakon klavira opet su uslijedili zvuci gitare u izvedbi Josipa Terzića a nakon njega Nikolina Šutalo i Matea Čuljak izvele su skladbu na klaviru.

Na kraju predivnog koncerta mladih glazbenika nastupio je Zbor glazbenog odjela koji je otpjevao tri skladbe uz klavirsku pratnju nastavnice Gabrijele Glavinić: “Moja diridika”, “Zdravo Marijo” te “Somewhere over the Rainbow”.

Večerašnji program pripremili su nastavnici:

Matea Jurilj (klavir), Jelena Vidović (violina), Gabrijela Glavinić (zbor i klavir), Ivica Maslać (harmonika), Boris Maričević (gitara), Davor Markota (klavir), Josip Pehar (klavir) te Neven Dragičević (blok flauta).

Cijeli program koncerta donosimo u nastavku:

1. Kvartet blok flauta, I.r.: Dona Robertina Borovac, Petra Ivanković, Josipa Ivanković i Marija Jović

J. Runjanin: Lijepa naša domovino

 

2. Ante Lovrić, I.r. harmonika

K. Gurlitt: Moderato

 

3. Leonarda Dadić i Branka Stojčić, II.r. klavir

J. Wanhal: Andantino

 

4. Antea Mrvalj, III.r. klavir

F. Chopin: Poloneza u B-duru, No.2 posthume

 

5. Gabriela Krvavac, I.r. klavir

I. Kordić: Lopoč

 

6. Darian Nikšić, VI.r. gitara

G. Sanz: Espanoleta No.1

7. Bernardica Miočević, IV.r. klavir

E. Grieg: Kobold Op.71 No.3

 

8. Josip Krešić, I.r. harmonika

V. Odak: Valcer leptira

 

9. Imela Kavedžić, I.r. violina

M. Šlik: Kolo

 

10. Lara Pavlović, IV.r. klavir

C. Debussy: Mali crnac

 

11. Dona Robertina Borovac i Petra Ivanković, I.r. blok flauta

W. A. Mozart: Dječja pjesma

 

12. Iva Karamatić, 11.r. klavir

F. Chopin: Valcer u a molu

 

13. Ivano Nikšić, 1.r. harmonika

C. Czerny: Etida Op.599

 

14. Zbor I. i II. razreda

D. Bobić: Bijeli jelen

 

15. Nikolina Šutalo, VI.r. klavir

F. Chopin: Mazurka Op.67 No.2

 

16. Nikola Juko, IV.r. harmonika

C. Czerny: Etida

 

17. Trio gitara, 111.r.: Marija Perić, Ante Dodig i Emanuel Maričević

J. Kuffner: Romanca

 

18. Laura Jovanović, V.r. violina

D. Pejačević: Romanca Op.22

 

19. Katja Buntić i Bernardica Miočević, IV.r. klavir

F. Schubert: Serenada D 957

 

20. Josip Terzić, Vl.r. gitara

F. Tarrega: Tango

 

21. Nikolina Šutalo i Matea Čuljak, VI.r. klavir

S. Joplin: Zabavljač

 

22. ZBOR glazbenog odjela

Moja diridika (E. Cossetto)

Zdravo Marijo (A. Rehainberg)

Somewhere over the Rainbow (H. Arlen)

 

Opširnije

UČENICA GENERACIJE

Iako mi odrasli uvijek kažemo kako je đačko doba ono najljepše i bezbrižno, ipak ne trebamo zaboraviti kako je škola odgojno obrazovna ustanova u kojoj nije jednostavno ostvariti uspjeh vrijedan hvale i divljenja.

Status učenika generacije zahtijeva puno truda, predanog rada i odricanja, ali i donosi zaslužena priznanja. Tako se i ove godine naša škola može pohvaliti s brojnim odličnim učenicima, međutim s ponosom možemo predstaviti učenicu generacije iz IX.c, Mateu Čuljak.

 Matea je učenica koja je uvijek rado pomagala svojim kolegama te aktivno sudjelovala u svim školskim i izvanškolskim aktivnostima. O Mateinom karakteru i odgoju govori činjenica kako je svoju želju za učenjem pokazivala kroz savjesno i odgovorno ispunjavanje školskih obaveza, na nastavi je uvijek pokazivala kulturno ponašanje, komunikativnost, poštovanje i spremnost da odgovori svakom izazovu.

Naime, osim što je sve razrede završila s prosjekom 5,0 i uzornim vladanjem, Matea je sudjelovala i osvajala nagrade kako na školskim tako i na županijskim natjecanjima.

• I. mjesto na županijskom natjecanju iz matematike 2018. i 2022.

• I mjesto na županijskom natjecanju iz kemije

• II. mjesto na županijskom natjecanju iz engleskog jezika

Također je pohađala glazbenu školu koju je završila sa odličnim uspjehom.

Matea planira upisati gimnaziju, ne sumnjamo ni malo kako će biti uspješna u daljnjem školovanju te napredovati u profesionalnom putu ma kakav on bio.

Želimo joj puno sreće i uspjeha.

Opširnije

ODRŽAN TURNIR POVODOM LIPANJSKIH ZORA U ZVIROVIĆIMA

U sklopu manifestacije Lipanjske zore hrvatske Hercegovine kojom se obilježava obljetnica oslobođenja lijeve obale Neretve od agresora, održan je malonogometni turnir Zvirovići 2022.

Turnir je započeo u 8:00 sati i trajao do 12:00, a na njemu su nastupili učenici iz Osnovnih škola sa područja Čapljine.

U finalnoj utakmici ekipa Trebižata pobijedila je Čapljinu rezultatom 8:2.

Golove za Trebižat postigli su: Luka Mlinarević (4), Leon Sulić, Leo Jurković, Ivan Borovac i Marko Borovac.

Najbolji vratarem turnira proglašen je Mihael Rotim. Najbolji strijelac je Luka Mlinarević i Andrija Jurković, dok je najbolji igrač turnira Leo Jurković.

Najsimpatičnijim igračem proglašen je Mateo Primorac.

U utakmici za treće mjesto Gabela je bila bolja od Zvirovića i pobijedila rezultatom 2:0. Golove za Gabelu postigao je David Raič.

”Želimo se zahvaliti Horizontu Mira i Gradu Čapljini na pomoći oko organizacije turnira u Zvirovićima”, poručuju iz MZ Zvirovići.

Program manifestacije ”Lipanjske zore hrvatske Hercegovine 2022.” nastavlja se u nedjelju, 12. lipnja.

U restoranu Staklo u Počitelju, s početkom u 11:00 sati održat će se Međunarodni šahovski turnir koji nosi naziv ”Lipanjske zore” Čapljina 2022.

 

Opširnije