Federalno ministarstvo podržalo projekt Osnovne škole Vladimira Pavlovića u Čapljini “ Čitanjem do znanja”

Knjižničarka Josipa Čoko i zamjenica ravnatelja Ljilja Dodig  osmislile su projekt pod nazivom  Čitanjem do znanja  koji je prepoznat i prihvaćen od strane Federalnog ministarstva obrazovanja i znanosti u sklopu podrške knjižnicama osnovnih škola radi jačanja jezično-komunikacijskih kompetencija.

Školi je odobren  novčani iznos od 3 215,00 KM, a u narednom razdoblju očekuje se potpisivanje ugovora između škole i Ministarstva.

Opširnije

SVJETSKI DAN ŠTEDNJE

Svjetski dan štednje obilježava se 31. listopada, kao sjećanje na Prvi međunarodni kongres štedioničara održan na taj dan 1924. u Milanu. Tada su se sastali predstavnici svjetskih štednih ustanova želeći pronaći izlaz iz krize koju je prouzrokovao Prvi svjetski rat. Sudionici toga kongresa usuglasili su se da je štednja prijeko potrebna za razvoj čovječanstva pa je ustanovljen Svjetski dan štednje kao oživljavanje borbe protiv rasipništva.

Time je započeta era promišljanja o očuvanju postojećih resursa i promjena u njihovom korištenju.

Naša škola sudjeluje u eTwinning projektu „Male i velike štediše“ u sklopu kojeg smo poseban akcent stavili na učenike , te su aktivnosti osmišljenje tako da učenici razvijaju kompetencije komunikacije, suradnje, kritičkog razmišljanja i rješavanja problema, kreativnost i inovativnost, te prezentacije rada.

Koordinator projekta je nastavnica matematike Ana Grgić i sudionik projekta knjižničarka Josipa Čoko.

Opširnije

NACIONALNI DAN SVJESNOSTI O KNJIŽNICAMA U BOSNI I HERCEGOVINI

Naša škola sudjeluje u projektu obilježavanja Nacionalnog dana svjesnosti o knjižnicama koji se obilježava 28.listopada u suradnji sa Sveučilišnom knjižnicom u Mostaru a kao nastavak aktivnosti iz projekta ERASMUS+ Capacity Building in Higher Education (CBHE) - „Library Network Support Services (LNSS).

Povodom Mjeseca knjige i Nacionalnog dana svjesnosti o knjižnicama u našoj školskoj knjižnici radili smo kreativne radionice i uredili „Kutak za čitanje“.

Opširnije

Posjet Mostaru

Učenici četvrtih razreda OŠ Vladimira Pavlovića u Čapljini u utorak 25. listopada 2022. godine posjetili su Mostar. U sklopu terenske nastave posjetili su: Zračnu luku Mostar, Hidrometeorološki zavod Mostar i HŠK Zrinjski Mostar. Učenici u pratnji svojih učiteljica i učitelja bili su oduševljeni viđenim kao i gostoprimstvom pomenutih institucija na čemu im ovim putem još jednom zahvaljujemo.

Opširnije

DANI KRUHA -DANI ZAHVALE ZA PLODOVE ZEMLJE

I ove godine u organizaciji Grada Čapljine-gradonačelnika , na Trgu kralja Tomislava, održala se manifestacija „Hvala ti zemljo za plodove tvoje -Dani kruha 2022.“ Naša škola je bila domaćin manifestacije.

Opširnije

Lijepa riječ i željezna vrata otvara

Učimo djecu da misle lijepe misli, jer one postaju njihove riječi. Pozitivne riječi postaju lijepo ponašanje, a učestalo lijepo ponašanje postaje navika.

Lijepa navika postaje unutarnja vrijednost koja otvara vrata sretnoj sudbini.

NEKA SJAJE 3. D RAZRED 

Učiteljica Ljerka Karlušić

Opširnije

Dani kruha u našim Područnim školama

Dani kruha u našim Područnim školama

Opširnije