Oznaka eTwinning škole

Državna agencija za predškolsko, osnovno i srednje obrazovanje (APOSO) danas je u školi domaćinu događaja OŠ Bijelo Polje predstavnicima naše škole uručila eTwinning oznaku kvalitete za 2023. – 2024. godinu.
Naime, naša škola je među četiri škole u našoj županiji koja je prepoznata na europskom nivou i to priznanje je dobila i danas.
Pomoćnica ravnatelja Ljilja Dodig predstavila je našu školu a dodjeli su nazočili i članovi školskog eTwinning tima koji su svojim radom doprinijeli dobivanju ove prestižne oznake.

Opširnije

INTERVJU S GRADONAČELNIKOM

Članovi Civitas tima naše škole u sklopu svog ovogodišnjeg projekta „Grafiti i murali – umjetnost, ne vandalizam“ imaju u planu anketiranje i intervjuiranje javnog mijenja na ovu temu. Jedan od koraka projekta je i inervju s gradonačelnikom. Dio članova Civitas tima zadužen za intervju s gradonačelnikom pripremio je pitanja i upit za intervju na koji nam je naš gradonačelnik dr. Smiljan Vidić pozitivno odgovorio. Dio tima s ravnateljem škole Mateom Jovanovićem danas je posjetio salu za sastanke našeg grada i dobio odgovore na svoja pitanja. Gradonačelnik je upoznat s našom temom i izrazio je veliku podršku ovakvim inicijativama mladih te je napisao i pismo podrške za rad na projektu.
Gradska uprava na čelu s gradonačelnikom odobrila je sredstva iz budžeta grada za provedbu našeg prijedloga rješenja tj. alternativnu mjeru koju predlažemo kao novu javnu politiku.
Narednih dana planiramo provesti plan akcije našeg razreda i radujemo se istomu. Naime, uz odobrenje Gradske uprave oslikat ćemo dio javne površine i primjerom pokazati da grafiti i murali trebaju biti umjetnost a ne vandalizam.
Gradonačelnik je istaknuo važnost transparentnosti, inkluzije i dijaloga s mladima jer je to od velike važnosti za razvoj grada. Grad Čapljina nosi naziv „Cvijet Hercegovine“ i ovim projektom želimo opravdati taj naziv i svojim primjerom njegovati kulturu, uključivost i demokraciju.
Ovim putem zahvaljujemo dr. Smiljanu Vidiću na odvojenom vremenu, podršci i odobrenim sredstvima za naš projekt!

Opširnije

Edukacija u Domu zdravlja Čapljina

  Suradnja Osnovne škole Vladimira Pavlovića u Čapljini i Doma zdravlja Čapljina rezultirala je edukacijom  Epilepsija i postupanje u slučaju epileptičnog napada . Edukacija se održala u prostorijama Doma zdravlja 15.veljače 2024.Zanimljivo predavanje pripremila je dr.med.spec.ped. Dijana Arar u suradnji s ravnateljam prim.dr. Tihomirom Kneževićem .

Zahvaljujemo Domu zdravlja Čapljina na gostoprimstvu.

Opširnije

VALENTINOVO U HUMANITARNOM RUHU

Prvi put od 1945. godine poklopilo se da korizma počinje na Valentinovo. Tako smo se ove školske godine uključili u valentinovsku kampanju Marijinih obroka i pozvali naše učenike da podijele ljubav sa svojim vršnjacima.
Učenici su pogledali dokumentarni film „Ljubav dopire svuda“ u kojem glumi holivudska zvijezda Gerard Butler i potaknuti istim donirali za Marijine obroke. Njihova ljubav hranit će 17 djece čitavu školsku godinu.
Učenici 3.e razreda u školskoj knjižnici čitali su i recitirali pjesme i priredili prigodan igrokaz „Neobičan par“ . Nakon igrokaza izradili su razrednu kasicu u koju će čitavu korizmu skupljati za Marijine obroke.
Udruga Marijini obroci djeluju u najsiromašnijim zemljama svijeta gdje se nažalost još uvijek umire zbog gladi i siromaštva.
Ovom inicijativom željeli smo senzibilizirati učenike o problemu gladi i nemogućnosti obrazovanja za djecu u najsiromašnijim zemljama svijeta.

Opširnije

Najava eTwinning webinara „Promocija Oznake eTwinning škole“

Agencija za predškolsko, osnovno i srednje obrazovanje, kao Državna organizacija za potporu eTwinnigu Bosne i Hercegovine, u suradnji sa predstavnicima škola i predškolskih ustanova, koje su dobitnice Oznake eTwinning škola 2023/2024, organiziraju niz eTwinning susreta kojima je cilj promovirati eTwinning škole.

Nakon uspješne promocije škola na prvom webinaru, drugi u redu očekuje nas  15. 02. 2024. godine,  s početkom u 18:00 sati. Webinar će voditi eTwinning ambasadorica Azra Halvadžija Šoše. Azra Halvadžija Šoše je ravnateljica JU OŠ „Bijelo Polje“, koja je već nekoliko puta dobila ovu prestižnu oznaku za eTwinning škole.

Prezentatori dobrih eTwinning praksi bit će predstavnici 4 odgojno-obrazovne ustanove,  dobitnice Oznake eTwinning škola iz Hercegovačko-neretvanske županije:

JU OŠ „Bijelo Polje“ Potoci;

IV osnovna škola, Mostar;

Osnovna škola Petra Bakule, Mostar;

OŠ Vladimira Pavlovića, Čapljina.

Tijekom webinara sudionici će imati priliku doznati kako te škole djeluju kao eTwinning zajednice, koji je značaj Oznake eTwinning škola, na koji način eTwinning tim funkcionira u školi te kako se novi nastavnici i učenici uključuju u eTwinning aktivnosti.

Pozivamo Vas da nam se pridružite klikom na poveznicu:

https://us06web.zoom.us/j/81984936629?pwd=9xzbaTcspzfdawAsp56Rfilv01kEKY.1

Opširnije

Specijalistička edukacija za suđenje "Projekt građanin"

Naše djelatnice Josipa Čoko i Ivana Baćilo prošle su i položile specijalističku obuku za suce i sutkinje „Projekt građanin“ online natjecanja koja je imala 16 sati rada i osposobila naše nastavnice za ulogu sutkinja u natjecanju. Tako su ušle među 10 certificiranih sudaca natjecanja „Projekt građanin“ u našoj županiji.
Polaznici edukacije koju je vodila menadžerica i instruktorica Civitas programa Ivana Kešić radili su na različitim temama javne politike i stekli kompetencije za suđenje u natjecanju koje će se održati u travnju.
Program je financijski podržan grantom United States Embassy to Bosnia and Herzegovina.
Naša škola sudjeluje u natjecanju i već smo uradili prve korake u definiranju i rješavanju našeg problema javne politike. Tako smo održali intervju s našim ravnateljem Mateom Jovanovićem i direktoricom JKP Čapljina Martinom Vidić. Ovim putem učenici i nastavnici koji sudjeluju u projektu zahvaljuju na podršci.

Opširnije

Dan sigurnijeg interneta

I ove godine u našoj školi obilježili smo Dan sigurnijeg interneta.
Tako smo se uz nastavnike informatike Danijelu Raguž i Vidu Raguža i knjižničarku Josipu Čoko podsjetili kako se ponašati na mreži, koje nas opasnosti vrebaju i kako se zaštiti.
Educirali smo se putem radionica, predavanja, kvizova i crtanjem likova iz videoigara jer je ovogodišnja tema „Gejmaj sigurno – zajedno za bolji internet.“
Odigrali smo nagradni kviz Centra za sigurniji internet (https://www.sigurnodijete.ba/ ) . Najbolji timovi zaslužili su i pohvalnice pa smo im po završetku aktivnosti uručili iste. 
Zajedno smo se zabavili i naučili kako zaštiti svoje podatke na internetu.

Opširnije