Županijsko natjecanje iz matematike

Županijsko natjecanje iz matematike održano je danas u Stocu s velikim entuzijazmom i natjecateljskim duhom. Naša škola ponosno je poslala četiri talentirana učenika: Mariju Perić, Ninu Mustapić, Lauru Pavlović i Luku Vukanović. Među njima se istaknula Marija osvojivši 3. mjesto u kategoriji 8. razreda, čime je pokazala izvanredno matematičko umijeće i predanost u učenju.
Želimo se zahvaliti tvrtki Orange na izvrsnom prijevozu koji nam je omogućio da sigurno stignemo i sudjelujemo na natjecanju.
Ovo natjecanje nije samo prilika za testiranje znanja, već i za stvaranje trajnih uspomena. Ponosni smo na naše učenike! Njihov trud i predanost su zaista inspirativni. Bravo!

Opširnije

Terenska nastava učenika devetih razreda u Vukovar

Zahvaljujući  sporazumu  sklopljenom  između Ministarstva hrvatskih branitelja RH i ministarstava nadležnih za obrazovanje i znanost te gradova i općina u BiH u kojima se provodi škola po nastavnom planu i programu na hrvatskom jeziku, učenici devetih razreda imali su priliku posjetiti Vukovar i sve memorijalne lokacije kojima upravlja Javna ustanova Memorijalni centar Domovinskog rata Vukovar.

 

Opširnije

Natječaj

Na temelju čl. 85. Zakona o osnovnom odgoju i obrazovanju („NN HNŽ“ broj: 5/00, 4/04, 5/04, 1/14, 7/16 i 7/22),  čl. 8. Kolektivnog ugovora za djelatnost osnovnog odgoja i obrazovanja u HNŽ/K („NN HNŽ“, broj: 12/21 i 6/23), čl. 55. Statuta škole, čl. 5. Pravilnika o radu škole, Suglasnosti Ministarstva prosvjete, znanosti, kulture i športa HNŽ broj: 02-30-299/24-2 od 25.03.2024. godine te Odluke Školskog odbora ur.broj: 03-02-452/24 od 27ožujka 2024. godine, Školski odbor Osnovne škole Vladimira Pavlovića u Čapljini raspisuje:

J A V N I   N A T J E Č A J

                           za prijem u radni odnos

 

A) na određeno vrijeme do 30.06.2024. godine
učitelj glasovira – 1 izvršitelj (22 sata tjedno)
B) na određeno vrijeme do povratka djelatnice s porodiljnog dopusta, a najdalje do 30.06.2024. godine
učitelj njemačkog jezika - 1 izvršitelj (20 sati tjedno)

 

Opširnije

Svjetski dan osoba s Down sindromom

Često puta nam se nehotice dogodi da obučemo različite čarape, no danas su to učenici I. b učinili namjerno.Čarapice su bile šarene i vesele baš kao i djeca s Down sindromom. Učiteljica Matilda Šutalo pročitala nam je priču Moj brat i ja književnice Sonje Jurić. Dan smo obilježili obradom priče , kreativnom radionicom, recitacijama, pjesmom i plesom. Ovom radionicom želimo pokazati podršku te pokazati da brinemo, poštujemo i razumijemo prava djece s Down sindromom.

Svi smo različiti , ali smo jednako važni!

Opširnije

SURADNJA ŠKOLE I UDRUGE MOČVARA

Danas prvoga dana proljeća posjetili su nas članovi i voditeljice udruge Močvara. Naime, udruga Močvara se već dugi niz godina bavi edukacijom djece o zaštiti i očuvanju prirode. Tako su danas donijeli sadnice za naš školski vrt te su djeca posadila cvijeće. U sklopu Civitas projekta „Grafiti i murali – umjetnost, ne vandalizam“ članovi Civitas tima sa članovima Močvare oslikali su proljetnim simbolima jaje koje će ukrašavati ulaz škole. Ovim putem zahvaljujemo udruzi na suradnji i sadnicama za školski vrt!

Opširnije

Natjecanje Dani hrvatskog jezika u Mostaru

Zavod za školstvo Mostar i ove godine organizirao je natjecanje u pisanju i krasnoslovu lirske poezije za učenike od 6. do 9. razreda pod nazivom Dani hrvatskog jezika kako bi se obilježila objava Deklaracije o nazivu i položaju hrvatskog književnog jezika (1967.).

Laura Pavlović , učenica IX. a odjela i autorica pjesme Samoćapredstavljala je našu školu na već spomenutom natjecanju održanom 12.ožujka 2024.

Učenici iz 25 škola Hercegovačko-neretvanske županije priuštili su nazočnima nezaboravna iskustvo :120 minuta užitka u ljepoti hrvatskog jezika i hrvatske riječi i natjerali sve one koji su , kako pjesnik reče , nekad govorili „da je ružan, da ga treba zaboraviti, da ne postoji “ da svoj pogled spuste prema zemlji i posrame se .

Ovi mladi , ova djeca , među kojima je i naša Laura Pavlović , pokazali su kako svoj hrvatski nose u srcu i čuvaju ga od zaborava !

Zato , našoj Lauri i svima njima jedno veliko HVALA !

Opširnije