Nastava u prirodi

Učenici četvrtih razreda OŠ Vladimira Pavlovića u Čapljini su u utorak , 16.travnja 2024.god, u sklopu nastave prirode i društva posjetili Park prirode Hutovo blato. Učenici su uživali u prirodnom ambijentu uz vožnju brodicama ,šetnju edukativnom stazom te igru u parku za djecu. Na kraju su se u pratnji svojih učiteljica uputili na vidikovac " Orlov kuk" s kojeg se pruža odličan pogled na Park prirode i sve njegove ljepote.

Opširnije

Bernardica i „Davorin Jenko“ u Beogradu!

U ožujku 2024.godine u vremenu od 14. – 20. u Beogradu se održalo 20. međunarodno pijanističko natjecanje „Davorin Jenko“ na kojem je sudjelovala i naša učenica Bernardica Miočević. Nakon Trsta, Graza i Zagreba neumorna Bernardica nastavlja svoj pijanistički put.

Na natjecanju u Beogradu se predstavilo više od 200 mladih pijanista, a Bernardica je ostvarila izniman rezultat u svojoj kategoriji.

Ponosni smo na Bernardicu, našu „dobru lastu“ koja kroz svoj talent pronosi lijep glas o našem gradu.

Hvala i Gradu Čapljini što prepoznaje i podržava trud i rad ove mlade umjetnice i što joj pružaju mogućnost da se predstavi na uglednim pijanističkim pozornicama i izvan Bosne i Hercegovine.

Opširnije

Škola – inkluzivna zajednica

Danas, 15. travnja 2024. g. učenici 4. D razreda, s ciljem poticanja inkluzivne kulture su obradili izbornu temu:  „Religije i vjerske tradicije“.  

Učiteljica Ljerka Karlušić, učenike je  upoznala s narodima u BiH, religijama i vjerskim tradicijama. Posebno su spomenuti katolički i pravoslavni blagdani, Uskrs i Božić te bošnjački blagdani Ramazanski bajram i Kurban bajram.

I ovim putem našem učeniku 4. razreda, Samiru Gaguli kao i svim ostalim učenicima u našoj školi koji slave, čestitamo Bajram šerif mubarek olsun.

Osim 4. D razreda, čestitkama se pridružuju  i svi ostali djelatnici škole.  

Stvarajmo zajednicu i školsku klimu koja prihvaća i uvažava sve učenike bez obzira na spol, religiju, narodnost, stil oblačenja, fizički izgled i sl. 

 

Opširnije

Županijsko natjecanje iz matematike

Županijsko natjecanje iz matematike održano je danas u Stocu s velikim entuzijazmom i natjecateljskim duhom. Naša škola ponosno je poslala četiri talentirana učenika: Mariju Perić, Ninu Mustapić, Lauru Pavlović i Luku Vukanović. Među njima se istaknula Marija osvojivši 3. mjesto u kategoriji 8. razreda, čime je pokazala izvanredno matematičko umijeće i predanost u učenju.
Želimo se zahvaliti tvrtki Orange na izvrsnom prijevozu koji nam je omogućio da sigurno stignemo i sudjelujemo na natjecanju.
Ovo natjecanje nije samo prilika za testiranje znanja, već i za stvaranje trajnih uspomena. Ponosni smo na naše učenike! Njihov trud i predanost su zaista inspirativni. Bravo!

Opširnije

Terenska nastava učenika devetih razreda u Vukovar

Zahvaljujući  sporazumu  sklopljenom  između Ministarstva hrvatskih branitelja RH i ministarstava nadležnih za obrazovanje i znanost te gradova i općina u BiH u kojima se provodi škola po nastavnom planu i programu na hrvatskom jeziku, učenici devetih razreda imali su priliku posjetiti Vukovar i sve memorijalne lokacije kojima upravlja Javna ustanova Memorijalni centar Domovinskog rata Vukovar.

 

Opširnije

Natječaj

Na temelju čl. 85. Zakona o osnovnom odgoju i obrazovanju („NN HNŽ“ broj: 5/00, 4/04, 5/04, 1/14, 7/16 i 7/22),  čl. 8. Kolektivnog ugovora za djelatnost osnovnog odgoja i obrazovanja u HNŽ/K („NN HNŽ“, broj: 12/21 i 6/23), čl. 55. Statuta škole, čl. 5. Pravilnika o radu škole, Suglasnosti Ministarstva prosvjete, znanosti, kulture i športa HNŽ broj: 02-30-299/24-2 od 25.03.2024. godine te Odluke Školskog odbora ur.broj: 03-02-452/24 od 27ožujka 2024. godine, Školski odbor Osnovne škole Vladimira Pavlovića u Čapljini raspisuje:

J A V N I   N A T J E Č A J

                           za prijem u radni odnos

 

A) na određeno vrijeme do 30.06.2024. godine
učitelj glasovira – 1 izvršitelj (22 sata tjedno)
B) na određeno vrijeme do povratka djelatnice s porodiljnog dopusta, a najdalje do 30.06.2024. godine
učitelj njemačkog jezika - 1 izvršitelj (20 sati tjedno)

 

Opširnije