2. mjesto na županijskom natjecanju Projekt građanin 2023. /2024.

U kategoriji osnovnih škola HNŽ naš školski Civitas tim u sastavu: Nikola Alilović, Nikica Dragičević, Mario Kukrika, Bruna Milinković, Anđela Merdžan, Daria Gadže, Tesa Glavinić i Ana Musulin pod mentorstvom knjižničarke Josipe Čoko, nastavnice likovne kulture Jelene Grgić koja je mentorirala oslikavanje zida naše škole i podršku razrednika Roberta Borovca osvojili su drugo mjesto projektom „Grafiti i murali – umjetnost, ne vandalizam!“

Opširnije

Sigurno u prometu

Danas su naši učenici sudjelovali na natjecanju " SIGURNO U PROMETU", koje se održalo u Mostaru. Našu školu predstavljali su učenici šestih razreda: Ivan Goluža, Ivano Nikšić, Lorena Vlahić i Lamija Salkanović. Postigli su super rezultate i pokazali se kao vješti vozači. Cilj natjecanja je da se učenici što više zainteresiraju za cestovni promet te da kroz vještinu vožnje bicikla budu što sigurniji sudionici u prometu.

Opširnije

Jer najljepše pišu djeca…

Povodom 53. Međunarodnog natjecanja u pisanju pisama za mlade i naša škola poslala je na adresu HRVATSKE POŠTE d.o.o. MOSTAR nekolicinu pisama, simbolično i prvenstveno s namjerom da se djeci ukaže na važnost pisane komunikacije, ali i ljepotu pisanja pisma rukom, njegovu vrijednost i tradiciju. Svjetska poštanska unija ovogodišnju temu naslovila je Napiši pismo budućim generacijama o svijetu za koji se nadaš da će naslijediti. Naša učenica Andrea Jurković u svom je pismu naglasila vrijednost očuvanja tradicije, obitelji, prirode, međuljudskih odnosa i mira…zapravo svega onoga što ova marljiva učenica nosi iz svog doma, svoje obitelji i škole. Za svoje pismo Andrea je nagrađena zbirkom maraka Hrvatske pošte Mostar, kao poticaj za daljnji trud i rad.

Ponosni na njezino pismo i poruke koje ono promiče i šalje, Andrei iskreno i od srca
čestitamo!
M.K.

Opširnije

Čitaj i sanjari – kviz za poticanje čitanja

Čitateljski klub naše škole prvi put ove godine sudjelovao je u međunarodnom Kvizu za poticanje čitanja pod nazivom „Čitaj i sanjari“ kojeg organizira hrvatska OŠ „Ivan Leko“ Proložac. Učenike su za kviz pripremali knjižničari te su tako našu školu predstavljale učenice Medina Sjekirica ( 6.d ), Gabrijela Karamatić ( 6.a ) i Marija Jović ( 6.d ) pod mentorstvom knjižničarke Josipe Čoko.
Kviz se organizira povodom Dana dječje knjige 2.travnja i rođendana spisatelja Hansa Christiana Andersena. Ove godine sudjelovalo je tridesetak škola iz RH i BiH.
Ovogodišnja tema Kviza bilo je poznavanje dječjeg romana Hrvoja Hitreca Eko Eko a sudjelovali su učenici petih i šestih razreda. Na taj način njeguje se čitanje djela hrvatskih autora, a učenike smo vodili kroz vrlo aktualne ekološke teme.
Nakon kviza učenici su se uključili u Zoom sobu u kojoj nam se pridružio pisac Krunoslav Mikulan i predstavio njegova djela.
Sponzori projekta pripremaju prigodne darove za sudjelovanje mentorima i učenicima te ovim putem zahvaljujemo OŠ „Ivan Leko“ na odličnoj suradnji i našim učenicama na predstavljanju našeg grada i škole. Nadamo se da će im ovo biti poticaj da nastave čitati!

Opširnije

Županijsko natjecanje iz engleskog jezika

Na danas održanom županijskom natjecanju iz engleskog jezika u Osnovnoj školi Petra Bakule u Mostaru, učenica devetog razreda naše škole Lara Pavlović postigla je zapažene rezultate i osvojila 4.mjesto.

To je izvrstan rezultat uvažavajući veliku konkurenciju.
Bravo Lara, želimo ti puno uspjeha u daljnjem radu i školovanju.

Opširnije

Projekt obnove PŠ Gabela

Organizacija Out of Area iz Nizozemske je bila u trodnevnom posjetu PŠ Gabela u periodu od 23.4. do 25.4.
Započeli su projekt uređivanja i obnove naše škole. U uređivanju su sudjelovali profesori i učenici iz Nizozemske.
Učenici PŠ Gabela su u znak zahvale pripremili prigodan program. Ravnatelj Mateo Jovanović je uručio zahvalnice svim sudionicima ovog projekta.
Ovim putem se još jednom zahvaljujemo našim gostima i radujemo se njihovom ponovnom dolasku.

Opširnije

Županijsko natjecanje

Županijsko natjecanje iz matematike za učenike 5. razreda održano je 25.travnja 2024. u Osnovnoj školi Ilići u organizaciji Zavoda za školstvo Mostar. 
Našu školu predstavljala je učenica Marija Šimović iz PŠ Gabela.

Opširnije