Izlet učenika četvrtih razreda u Ramu -Šćit

Dana 17. 5. 2024.g.učenici četvrtih razreda naše škole su posjetili Ramu.
Obišli su Franjevački samostan Rama -Šćit kao i Etnografski muzej koji je dio istog kompleksa. Vidjeli su i izuzetno vrijedne umjetničke skulpture postavljene u samostanskom dvorištu te uživali u prelijepim krajoliku smještenom pored Ramskog jezera i okruženom planinama .
Uslijedio je ručak a potom obilazak i igra u etno selu.

Opširnije

ZAVRŠEN PROJEKT „STEM za darovite i sve ostale učenike“

 

Naša škola je krajem prošle godine dobila sredstva prijavom na javni poziv Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke  iz oblasti predškolskog, osnovnog i srednjeg obrazovanja. Za navedeni projekt škola je dobila 6.080,00 KM. Namjenski su se sredstva  utrošila za prijeko potrebno opremanje kabineta tehničke kulture.

Cilj projekta je odgojno-obrazovna podrška darovitim učenicima, i svim ostalim, u STEM području. Nabavljena nastavna pomagala razvijaju kreativnost, potiču motivaciju u nastavi tehničke kulture i izvannastavnih aktivnosti te je tako čine zanimljivijom i suvremenijom. Na ovaj način odgovaramo na odgojno-obrazovne potrebe današnjice i pružamo kvalitetno iskustvo učenja kao i podršku razvoju i odrastanju naših učenika.

 

Opširnije

EKSKURZIJA UČENIKA DEVETOG RAZREDA

„Naša ekskurzija bila je putovanje kratko, ali slatko. Iščekivanje tog izleta započelo je odavno. Kada smo pošli, vjerujem da smo svi jedva čekali da dođemo u predivni Vrsar i da se smjestimo u sobe. Na početku naše pustolovine posjetili smo Trsat koji me oduševio povijesti i prekrasnim pogledom na grad Rijeku. Mjesto koje je meni najljepše bilo posjetiti je Pula gdje smo se divili prekrasnom amfiteatru poznatom kao Arena, i naravno, povijesti toga grada. Poslije toga otišli smo na Brijune gdje smo se smijali preslatkim životinjama, istraživali prirodne ljepote i šetali kroz prekrasne vrtove.Idućeg dana smo otišli u Motovun, slikovit gradić smješten na vrhu brda, uživali u šetnji uličicama i razgledavanju drevnih zidina. Meni draga, a nekome ne, bila je jama Beredine. Spustili smo se u podzemni svijet i pretraživali prekrasne špilje i stalaktite koji su visjeli. Prilikom povratka našim domovima posjetili smo Rovinj i divili se crkvi Sv. Eufemije koja dominira krajolikom te čudesnoj priči o njenom nastanku, a nakon toga i Opatiju čiji su valovi održali svoj pozdravni govor za nas.Bilo nam je zabavno, nezaboravno, veselo... Sve te predivne destinacije i avanture koje smo preživjeli zajedno na ekskurziji ostavili su odlične uspomene. Smijeh, šale i nova prijateljstva obilježili su ovu ekskurziju. Sigurno ćemo se još dugo dugo prisjećati tih trenutaka.“ (Romana Miloš, IX.e)

 

Opširnije

Vjeronaučna manifestacija

Kao prvo,želim ugodan dan svim čitateljima stranice naše Osnovne škole Vladimira Pavlovića u Čapljini,a ovim riječima ću kazati nešto o jučerašnjem događaju u kojemu sam sudjelovala kao učenik.
Dakle jučer,(ponedjeljak),06.05.2024.godine,u zajednici Cenacolo(Međugorje) održana je vjeronaučna manifestacija nastala po temi "Slobodni od ovisnosti".Ujutro u 11 sati,počela se odvijati manifestacija,u kojoj je sudjelovalo 14 osnovnih škola iz Hercegovačko-neretvanske županije. Uz sve ostale škole,sudjelovala je naravno i naša škola koju je ove godine predvodila nastavnica Irena Šimović sa četiri svoje učenice osmih razreda,a to su:
Melani Šimović,VIII.c
Katja Buntić,VIII.c
Sara Kustura,VIII.a
Ana Kraljić,VIII.a
Naš tim dobio je najveći pljesak i najviše pohvala nakon samog nastupa,i na to smo dosta ponosni.
Jako sam zahvalna svima koji su omogućili djeci ovakvo iskustvo,i koji su pozorno pogledali i poslušali naš nastup.
Do sljedećeg pisanja!

Katja Buntić,VIII.c

Opširnije

IT Girls sajam

Drugi It girls sajam održan je 25.4.2024. u dvorani Mejdan u Tuzli. Ovaj jedinstveni događaj okupio je 53 škole iz BiH, među kojima se našla i naša škola. Tri učenice - Marija Perić, Klara Proleta i Iva Martinović, pod vodstvom nastavnice Daniele Jurić i doravnateljice Ljilje Dodig, predstavile su rad it girls sekcije. Sajam je bio prilika za djevojčice da se međusobno upoznaju, razmjene znanje i iskustva, te budu inspiracija jedna drugoj u stvaranju novih Arduino projekata.

Opširnije