NATJEČAJ

Temeljem čl. 97. Zakona o osnovnom odgoju i obrazovanju („NN HNŽ“ broj: 5/00, 4/04, 5/04, 1/14 i 7/16 ), odredaba Naputka o izboru i imenovanju ravnatelja osnovnih i srednjih škola ("Narodne novine HNŽ" broj: 2/05), članka 64. Statuta Škole, Suglasnosti Ministarstva prosvjete, znanosti, kulture i športa HNŽ broj: 05-02-30-2208/21 od 10.11.2021.godine i Odluke Školskog odbora o raspisivanju natječaja broj: 2116/21 od 26.studenog 2021. godine, Školski odbor Osnovne škole Vladimira Pavlovića u Čapljini, raspisuje

JAVNI NATJEČAJ

za izbor i imenovanje ravnatelja škole

UVJETI:

Pored općih uvjeta propisanih Zakonom o radu i Zakonom o osnovnom odgoju i obrazovanju HNŽ, kandidat treba ispunjavati i posebne uvjete:

• da ima završenu VSS ili VŠS,

• da ispunjava uvjete za učitelja ili pedagoga škole sukladno Zakonu

• da ima najmanje pet (5) godina radnog iskustva na odgojno-obrazovnim poslovima u osnovnoj školi

• da nije krivično kažnjavan

• da nije ni u kakvoj rodbinskoj vezi, do drugog stupnja, s bilo kojim članom Školskog odbora

• da nije zaposlen na drugoj poziciji koja može utjecati na eventualni sukob interesa

POTREBNA DOKUMENTACIJA:

Uz prijavu i životopis kandidat je dužan dostaviti sljedeće dokumente (original ili ovjerenu presliku):

• dokaz o stručnoj spremi (ukoliko je izdana u stranoj državi dostaviti nostrifikaciju diplome)

• potvrdu o radnom iskustvu u djelatnosti osnovnog odgoja i obrazovanja iz koje je vidljivo na kojem je radnom mjestu kandidat radio

• osobna iskaznica

• dokaz o radnom stažu (uvjerenje Zavoda za MIO)

• izvadak iz matične knjige rođenih

• uvjerenje o državljanstvu (ne starije od 6 mjeseci)

• uvjerenje da se protiv kandidata ne vodi kazneni postupak (ne starije od 3 mjeseca)

• potpisana i ovjerena izjava da nije u rodbinskoj vezi s članovima Školskog odbora do drugog stupnja

• potpisana i ovjerena izjava da nije zaposlen na drugoj poziciji koja može utjecati na eventualni sukob interesa

Izabrani kandidat bit će dužan dostaviti uvjerenje o nekažnjavanju (ne starije od 6 mjeseci) i uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti (ne starije od 6 mjeseci) prije zaključivanja Ugovora o radu.

Ravnatelj škole se imenuje na razdoblje od četiri (4) godine.

Natječaj ostaje otvoren 15 (petnaest) dana od dana objavljivanja.

Sukladno odredbama čl. 18. Zakona o dopunskim pravima branitelja i članova njihovih obitelji u HNŽ („NN HNŽ“ broj: 6/18) prioritet pri zapošljavanju pod jednakim uvjetima imaju osobe iz čl. 1. ovog Zakona ukoliko uz prijavu na natječaj dostave dokaz o navedenom.

O rezultatima natječaja kandidati će biti obaviješteni pismenim putem u roku od osam dana od dana donošenja odluke o imenovanju.

Nepotpune i neblagovremene prijave neće se uzimati u razmatranje, a natječajna dokumentacija se ne vraća kandidatima.

Prijave na natječaj s potrebnom dokumentacijom slati preporučeno putem pošte na adresu:

OSNOVNA ŠKOLA VLADIMIRA PAVLOVIĆA U ČAPLJINI

Ruđera Boškovića br. 8,

88 300 Č a p lj i n a

s naznakom

„za javni natječaj za mjesto ravnatelja“

 

 

Opširnije

Zahvalnica našoj školi za prikupljena i donirana sredstva sirotištu u Tanzaniji

„Hvala Vam na velikodušnoj donaciji Vaše škole! 
Malo je reći da ste nas oduševili! Vi i Vaši učenici pokazali ste veliko srce i izuzetan senzibilizitet za afričku djecu i siročad  koja žive u Sirotištu sv. Ante u Tanzaniji. Na taj ste način direktno pomogli smanjenju posljedica siromaštva za naših 65
mališana.“ U prilogu su dvije pjesmice koje su vrtićke skupine iz Tanzanije pripremile za našu školu.


Kolajna ljubavi

Zahvalnica

Zahvalnica :)

Opširnije

KATJA BUNTIĆ OSVOJILA 2.NAGRADU ZA INTERPRETACIJU NA 15.FESTIVALU DJEČJEG STVARALAŠTVA U BIH "MALI KOMPOZITOR"

Povodom Međunarodnog dana djeteta, 20. studenog 2021. u Banja Luci se po 15. put održao festival dječjeg stvaralaštva u BiH „Mali kompozitor“. To je jedini dječji glazbeni festival u BiH koji ima uporište u nastavnom planu i programu za osnovne škole, te ujedno i jedini festival u kojem sudjeluju djeca u svim segmentima – skladaju, pišu tekstove i izvode skladbe i jedini su žiri na festivalu.

 

Osnovni cilj festivala je poticanje glazbenog i literarnog stvaralaštva, kreativnosti i motivacije za daljnji rad.

 

Ove godine na festivalu je sudjelovala i naša Katja Buntić, učenica VI razreda OŠ Vladimira Pavlovića i IV.raz osnovne glazbene škole. Katja je na festivalu izvela pjesmu „Luna park“ autorice Ivane Savić iz Prnjavora za koju je aranžman radio Boris Glišić. Nastup je bio zapažen te je Katja osvojila 2. nagradu za interpretaciju. Bravo Katja !!!

Opširnije

LUTKARSKI MJUZIKL ZELENA PRIČA

Studio Suncokret je umjetnička organizacija iz Splita kojui je osnovao Duško Mucalo , ujedno autor priče, stihova i glazbe edukacijskog lutkarskog mjuzikla . Nakon velikog uspjeha prva četiri lutkarska mjuzikla :“Festival životinjskog carstva „,“Slon Bon ton „, „Koje je godišnje doba najljepše ?“ i „Što ću biti kad odrastem?“ koji su diljem Hrvatske i inozemstva izvedeni preko nekoliko tisuća puta , studio Suncokret ima novi originalni edukacijski mjuzikl „Zelena priča“.Kako zaštititi okoliš ?Kako odvajati otpad ?To su samo neka od pitanja na koja odgovore traže smetlar Medo te mudra Sova , Gica Prljavica , Magarac , Ribica ,Vjeverica i Glista koji su i junaci ovog ekološkog lutkarskog mjuzikla koji je ostvaren u suradnji s Fondom za zaštitu okoliša Repiblike Hrvatske.

 

Oni se u ovom lutkarskom mjuziklu , u svojim prirodnim staništima susreću s raznim vrstama onečišćenja i dok neki uživaju praviti nered , drugi traže rješenja kako okolišu vratiti stari sjaj . Tijekom predstave djeci se prikazuju osnove razvrstavanja otpada na zabavan i interaktivan način .Uz veliki broj edukacijskih songova možda je najvažnije istaknuti misao ovog ekološkog mjuzikla :“O zaštiti okoliša brinemo se od malena“.

Opširnije

LIST UČENIKA I DJELATNIKA OŠ VLADIMIRA PAVLOVIĆA U ČAPLJINI

Poštovani čitatelji,

pred vama je novi broj Naše riječi -učeničkog lista Osnovne škole Vladimira Pavlovića u Čapljini.

Obilje je događanja u školi i gradu u kojima naši učenici i djelatnici sudjeluju i o njima rado i s ponosom progovaraju. Pokušali smo sve složiti i objediniti u Našoj riječi koja tako postaje i svojevrsni podsjetnik na protekla događanja . Koliko smo i jesmo li uspjeli u svojoj nakani…ostaje vidjeti.

Vjerujemo da će svatko od vas pronaći nešto za sebe čitajući ovaj broj, a pritom se i odmoriti od svakodnevnih i iscrpljujućih obveza. Otvoreni smo za sve sugestije , primjedbe i pohvale koje mogu pridonijeti napretku i rastu Naše riječi, a ujedno vas pozivamo na suradnju.

Uredništvo

Nadamo se da smo riječima glavne urednice Marijane Krmek zagolicali maštu i izazvali zanimanje za list. Na 28 stranica donosimo mnoštvo radova naših učenika i učitelja.

 

Opširnije

DAN SJEĆANJA NA ŽRTVU VUKOVARA 1991. - 2021.

Dana 18.11.2021. obilježili smo trideset godina od pada Vukovara .Na Trgu hrvatske slobode održan je program u kome su sudjelovali učenici naše škole zajedno sa učenicima Srednje škole Čapljina i Osnovne škole Lipanjske zore Višići .Uz voditelje Nikolu Milinkovića i Anu Borovac sudjelovali su Marija Budimir , Katarina Bošković , Lana Šunjić i školski zbor Srednje škole Čapljina. Naša učenica Lana Šunjić krasnoslovila je stihove pjesme Vukovarske rane Velimira Vele Raspudića.

Vukovarske rane
Tužna jesen tužnu pjesmu piše.
Ni sunce ne izlazi više!
Iz oblaka liju hladne kiše
i Dunav je prestao da diše!
Ne čuje se ni pjesma slavuja,
niti zvona sa starog zvonika,
samo plač vukovarskih majki
i uzdisaji teških ranjenika!
Vukovar pada ispod križa,
ali križ ispustio nije,
već ga sa ponosom nosi
na krvavoj stazi kalvarije.
On umire da Hrvatska živi!
Cijelog sebe Domovini dade.
Kad dušmani počeše da ruše,
prvi njima na tom putu stade!
I srušiše što srušit su mogli!
Ne ostade kamen na kamenu,
al ne mogu srušit našu ljubav,
ni u našim srcim uspomenu!
Dok prolaze proljeća i ljeta,
te slike nikako ne blijede,
sjećanja na teška vremena
krv u žilam i dan danas lede!
I kad nas ta sjećanja vrate
u krvave al ponosne dane,
znamo da nikada neće
zarast bolne vukovarske rane!!!


Velimir Velo Raspudić

 

Opširnije

VELIKA SRCA NAŠIH UČENIKA

Povodom nadolazećeg adventskog razdoblja i Međunarodnog humanitarnog dana koji se u svijetu obilježava 23.studenog, u našoj je školi organizirana akcija prikupljanja sredstava.

 

Cilj je podsjetiti ljude na potrebu činjenja dobrih djela pružajući ruku drugom čovjeku.

 

Učenici šestih razreda centralne škole i učenici područnih škola Struge-Gorica, Gabela, Zvirovići, Šurmanci, Gabela Polje i Trebižat, pripremili su higijenske i prehrambene pakete koje smo uručili potrebitim obiteljima.

 

“Učite svoju djecu da žive u svijetu veličanstvena obilja, da ima dovoljno za sve i da se najviše prima u dijeljenju, a ne u gomilanju. Tome ih učite i velike ćete ih stvari naučiti.”

N.D.Walsch

 

Opširnije