Učenice naše škole najbolje na međunarodnom natjecanju iz povijesti, kulture i zemljopisa

Osnovna škola Vladimira Pavlovića Čapljina i cijela Čapljina ponosni su na Tanju Pavlović (8 d.), Klaru Knežević (8 c.) i Lorenu Dadić (8 c.), učenice osmog razreda, koje su briljirale na međunarodnom natjecanju u poznavanju povijesti, kulture i zemljopisa Republike Hrvatske.

Ove tri učenice, pod vodstvom nastavnika Ante Obada, nakon tromjesečnih priprema, pokazale su zavidno poznavanje iz navedenih kategorija te u Čapljinu donijele zlatnu medalju sa natjecanja pod nazivom ''Europa, moja domovina).

Pored učenika iz Čapljine na natjecanju su nastupili učenici iz Češke, Slovenije, Crne Gore te domaćini manifestacije, učenici Osnovne škole Koprivnica.

Učenike su na natjecanju pratili pročelnik odjela za društvene djelatnosti Općine Čapljina Željko Bonić i ravnateljica Osnovne škole Vladimira Pavlovića Blaženka Obradović.

O veličini i važnosti ovoga natjecanja govori činjenica kako su natjecanju nazočili predstavnici diplomatskog kora svih zemalja sudionica, sveučilišni profesori, gradonačelnica, dogradonačelnik i predsjednik OV Koprivnice, potom dožupan Koprivničko-križevačke županije i mnogi drugi.

Uz radni dio učenici su zajedno sa svojim vršnjacima posjetile mnoge znamenitosti, od kojih su posebno izdvojili obilazak obiteljske kuće hrvatskih likovnih umjetnika Ivana i Josipa Generalića te obiteljske kuće hrvatskih slikara obitelji Kolarek.

Ova nagrada još je jedan dokaz kako Osnovna škola Vladimira Pavlovića u Čapljini ima jedan od najkvalitetnijih obrazovnih programa, ne samo u Bosni i Hercegovini, nego i šire.

Natrag