U DRUŠTVU KNJIŽEVNICE SONJE JURIĆ


Povodom Svjetskog dana knjige i autorskih prava koji se obilježava 23.travnja našu školu posjetila je poznata i priznata književnica za djecu Sonja Jurić. Radionice i obrada slikovnica odrađene su u svim drugim , trećim, četvrtim i petim razredima naše škole. Književnica nam je predstavila i pročitala 4 slikovnice – Odmori se, mama , Usamljeni lav, Najbolji zubar na svijetu i Priču o Steli , morskoj zvijezdi. Razgovarali smo i obradili i druge priče kao što su Suncokret pognute glave i druge priče iz knjige Biti dijete.
Oduševljeni učenici bili su puni pitanja za književnicu, koja je vrlo vješto odgovarala na dječje upite u njezinim pričama i slikovnicama koje je dosad objavila.
Književnica Sonja Jurić objavila je 23 knjige i slikovnice od čega je 14 darovala u humanitarne svrhe odričući se svih honorara i prihoda od prodaje knjiga u korist udruga i institucija koje skrbe za djecu s posebnim potrebama i one bez odgovarajuće roditeljske skrbi.
Najmlađim čitateljima i učenicima naše škole književnica je poručila da kroz teške trenutke u životu uvijek moramo biti optimistični i vjerovati da će sve biti dobro.
Školska knjižnica obogatila je knjižni fond za nekoliko djela naše književnice koja će biti dostupna učenicima za slobodno čitanje.Ovim putem zahvaljujemo književnici na ovoj edukativnoj posjeti te se nadamo skorom susretu uskoro!

Natrag