SUMIT održao Lego WeDo natjecanje i radionice za djecu

 

U sklopu Scientix projekta Centar za informacijske tehnologije Sveučilišta u Mostaru - SUMIT organizirao je pet STEM Lego WeDo radionica te natjecanje za djecu od 6 do 10 godina. Ukupno je sudjelovalo 50 djece i nastavnika iz Čapljine, Travnika i Mostara koji su bili podijeljeni u timove te su se natjecali u kreativnome korištenju Lego WeDo setova. Radionica je bila prilika za djecu da nauče o snalaženju u svijetu tehnologije i robotičke tehnologije, dok su im njihovi učitelji pomagali da shvate kako se koriste senzori, motori i drugi dijelovi u setovima te kako ih koristiti za stvaranje vlastitih robota.

Nagrade su dodijeljene za najkreativnije korištenje Lego WeDo setova, a svi su sudionici dobili certifikate za sudjelovanje. Cilj radionica i natjecanja bio je da djeca razviju svoje sposobnosti rješavanja problema, logičkog razmišljanja kroz timski rad kao i zabavno interaktivne aktivnosti LEGO WeDo seta. 

Na STEM Lego WeDo radionicama i natjecanju sudjelovali su učenici iz sedam škola:

Osnovna škola Bartola Kašića Rodoč - p.o Jasenica 
Katolički školski centar Petar Barbarić Travnik
Osnovna škola Vladimira Pavlovića u Čapljini
Osnovna škola Ilije Jakovljevića Mostar
Osnovna škola Cim Mostar
Osnovna škola Petra Bakule Mostar 
Osnovna škola Antuna Branka Šimića Mostar.

Svi su učenici pokazali veliko znanje i kreativnost u izgradnji svojih robota, a održavanjem radionica i natjecanja djeci i učiteljima približile su se STEM discipline kroz igru.

 Natrag