Šaljemo dječju maštu u svemir

Svemirska udruga Jugoistočne Europe (SESA ) zajedno s partnerima iz Indije lansirati će zajednički satelit u orbitu krajem godine, a povodom proslave 75 godina neovisnosti Indije .

Centar za obrazovanje, robotiku, inovacije i tehnologiju uključio se u ovaj povijesni projekt i pozvao djecu iz dječjih vrtića i osnovnih škola da sudjeluju crtežima ili radom na temu svemira. Svi poslani radovi bit će objavljeni na stranicama SESA-e do kraja godine te smješteni u memoriju satelita i lansirani  u svemir. Objavom na stranici svatko će imati trajnu potvrdu sudjelovanja a materijal će biti trajni javno dostupan.

Učenici naše škole sudjelovali su u ovom projektu s nastavnicom likovne kulture Jelenom Grgić. U okviru nastavne jedinice Optičko miješanje boja (pointilizam , slikanje točkicama ) nastala su čudesna djela.

Likovna tehnika: tempera .

Radovi sljedećih učenika putuju u svemir : Luka Borovac, Josip Borovac,  Ivana Zvonić, Ivan Matić,  Petra Šutalo, Nikolina Pažin, Marija Perić, Marko Milanović, Ivan Vego,  Stela Previšić  i Andrea Šilić, učenici 7.c , 7.d. i 7.f razreda .

Bravo .

Natrag