OSNOVNA ŠKOLA VLADIMIRA PAVLOVIĆA UKLJUČILA SE U UNICEFOVU KAMPANJU POD NAZIVOM „OBOJIMO SVIJET U PLAVO“

Danas je Međunarodni dan djece, koji se obilježava kao podsjetnik na 20.11.1989.godine kad je usvojena Konvencija o pravima djeteta. 

Povodom Međunarodnog dana djeteta 20.studenog 2022. g. naša škola na poziv Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke uključila se  u kampanju pod nazivom „Obojimo svijet u plavo“   u organizaciji UNICEF- a. 

Kampanju su na edukativno - kreativan način način osmislili članovi Vijeća učenika pod vodstvom pedagoginje Blanke Karamatić . Predsjednik Vijeća učenika Zvonimir Rebac , učenik 8.b razreda prezentirao je ostalim članovima vijeća način vođenja kampanje te ih upoznao s PRAVIMA i DUŽNOSTIMA djece. 

Informativni kutak su imali priliku posjetiti svi učenici naše škole pod vodstvom svojih razrednika i predsjednika razreda. Putem igre upoznali su se s dokumentom „Konvencija o pravima djece“. 

Kako bi provjerili svoje znanje , u prostoru školske knjižnice s knjižničarkom Josipom Čoko zaigrali smo Unicefov kviz znanja „Čovječe, ispravi se!“

U školskoj knjižnici učenici 7.d razreda – Matea Borovac, Eva Ivanković i Darija Gadže i 6.c razreda – Iva Borovac, Leo Jurković, Petra Gadže i Lara Nikše izradili su i prezentirali plakat  o dječjim pravima. 

Učenica 7.b razreda Nina Mustapić izradila je plakat i preuzela ulogu nastavnika u školskoj knjižnici. 

Ove godine, fokus je stavljen na ravnopravnost i inkluziju, te se nastoji ukazati na neophodnost poštivanja prava #ZaSvakoDijete tako da smo u našoj prezentaciji stavili fokus na važnost ravnopravnosti i inkluzije te poštivanja svih prava djece. 

U školskoj knjižnici igrali smo i društvene igre te se na taj način upoznavali sa svojim pravima i dužnostima. 

Učenici naše škole poručuju da poštujemo prava drugih, uvažavamo različitost, brinemo jedni o drugima i izražavamo empatiju!

SVOJ DJECI SVIJETA SRETAN MEĐUNARODNI DAN DJECE ŽELE DJELATNICI I UČENICI OSNOVNE ŠKOLE VLADIMIRA PAVLOVIĆA U ČAPLJINI!

Natrag