NACIONALNI DAN SVJESNOSTI O KNJIŽNICAMA U BOSNI I HERCEGOVINI

Naša škola sudjeluje u projektu obilježavanja Nacionalnog dana svjesnosti o knjižnicama koji se obilježava 28.listopada u suradnji sa Sveučilišnom knjižnicom u Mostaru a kao nastavak aktivnosti iz projekta ERASMUS+ Capacity Building in Higher Education (CBHE) - „Library Network Support Services (LNSS).

Povodom Mjeseca knjige i Nacionalnog dana svjesnosti o knjižnicama u našoj školskoj knjižnici radili smo kreativne radionice i uredili „Kutak za čitanje“.

Knjižničarka Josipa Čoko u suradnji s učiteljicama prvih razreda Julijanom Bošković, Anđelikom Buntić, Irenom Bule, Nadom Mrvalj i Zorkom Puljić i drugih razreda Jelenom Limov, Lenkom Šutalo, Draženkom Matić, Paulinom Raguž i Slađanom Kožul organizirala je radionice poticanja čitanja. Na radionicu poticanja čitanja došli su i učenici PŠ Šurmanci s učiteljicom Gordanom Livajom te učenici PŠ Trebižat s učiteljicom Ljubicom Martinović i Sanjom Balić.

Čitali smo priču Sunčane Škrinjarić „Miš u knjižnici“ te naučili što knjige ne vole.

Radili smo i kviz u wordwallu gdje smo naučili razliku između knjižnice i knjižare kao i druge zanimljivosti o knjigama.

Posjetili smo i Gradsku knjižnicu s nastavnicom hrvatskog jezika Marijanom Krmek i knjižničarkom Josipom Čoko gdje smo pokazali jako dobro znanje u kvizovima koje nam je ravnateljica Monika Sulić pripremila.

Cilj je Nacionalnog dana svjesnosti o knjižnicama podsjetiti lokalno stanovništvo na važnost sudjelovanja knjižnice u izgradnji društva znanja, približiti sadržaje korisnicima i poslati poruku da bez knjižnice nema kvalitetnog obrazovanja. Ovogodišnji moto obilježavanja Nacionalnog dana svjesnosti o knjižnicama glasi „Jedino što morate znati jest gdje se nalazi knjižnica” – Albert Einstein.

Hvala Sveučilišnoj knjižnici u Mostaru na pozivu za sudjelovanje u obilježavanju ovog bitnog dana i na pozivu na središnji događaj u prostoru Sveučilišne tiskare u kampusu u Rodoču pod zajedničkom temom „Digitalizacija i kulturna baština”.

Radujemo se budućim projektima i suradnji!

Natrag