MEĐUNARODNI DAN BORBE PROTIV VRŠNJAČKOG NASILJA

U skladu s Godišnjim planom i programom rada škole, Dan ružičastih majica  obilježen je 22.02.2023. godine  u matičnoj i svim područnim školama. 

Na simboličan način, naše učiteljice, nastavnici i stručni suradnici škole su skrenuli pozornost na sve oblike vršnjačkog nasilja među djecom te posljedicama koje ono ostavlja na pojedinca.

Budući da škola pored obrazovnog  ima odgojni zadatak  velik značaj se pridaje Školskim preventivnim planovima i programima koji se realiziraju tijekom cijele školske godine ,putem sati razrednog odjela, putem redovite nastave,izvannastavnim aktivnostima, te ciljanim grupnim projektnimaktivnosti kako bi se istaknulbitna odgojna komponenta.

Danas odgojnu ulogu često imaju ulice, mediji, društvene mreže, razne neformalne grupe i utjecaj svih njih je puno veći od onoga koji ima obitelj. 

Ovim putem napominjemo i apeliramo na roditelje da su oni ti koji imaju  presudnu ulogu u preventivnom djelovanju

Prva iskustva dijete stječe u obiteljskom okruženju na temelju roditeljskog ponašanja te na taj način formira mišljenja i stavove, razvija svoje osobne potencijale i socijalne odnose

Bitno je kvalitetnim programima  i dobrom suradnjom s roditeljima prevenirati a ne samo intervenirati pojavu nepoželjnih oblika ponašanja. 

Zajednički cilj svima nama je odgojiti generacije zdravih, zadovoljnih i sretnih mladih ljudi!

 

Natrag