KVIZ„UČIMO POVIJEST KAKO BI UPOZNALI SVIJET“

Danas su učenici devetih razreda Luka Milanović, Ljubica Previšić i Lorena Jakiša naše škole sudjelovali u kvizu „Učimo povijest kako bi upoznali svijet“ , koji je održan u Osnovnoj školi Silvija Strahimira Kranjčevića u Mostaru. U kvizu je sudjelovalo 11 ekipa, a ekipa naše škole je osvojila visoko 3. mjesto. Čestitamo učenicima na postignutom uspjehu i nastavnici Neli Čuljak, koja ih je pripremala za natjecanje. 

Cilj ovog kviza je postaviti povijest kao jedno od kroskurikularnih sjecišta saznanja kojima se sve više teži, stjecanje znanja o svijetu i ljudima u različitim kulturama i sredini oko nas, suvremenim događajima i zbivanjima, razvijanje timskog rada i učenje kroz zabavu.

Kviz je podijeljen u više kategorijakultura (religija, slikarstvo); zabava (glazba, televizija, internet); mediji (film, književnost, strip); povijest (politika, mitologija) svijet (geografija, astronomija, ekonomija); životni stil (komunikacija, gastronomija, tehnologija); sport i igre (kompjutorske igrice i društvene igre); znanost (biologija, kemija, fizika).

 

Natrag