JEDNO NOVO ISKUSVO ZA UČENIKE

U sklopu Lokalnog akcijskog plana za zbrinjavanje Roma u oblasti obrazovanja , učenici 2. e i 3. e su obilježili Đurđevdan.Program je započeo minutom šutnje kako bi se odala počast stradaloj djeci  u Beogradu.   Uslijedila je romska himna koju je izvela učenica  Klara Dodig. Naši učenici, romske nacionalnosti Kamela i Franesco Hadzović su se  svim prisutnim predstavili na romskom jeziku te su dalje, u ulozi voditelja programa, putem Power – Point prezentacije izložili određene zanimljivosti o Đurđevdanu, popraćene zanimljivim fotografijama. Uslijedila je zajednička pjesma „Đurđevdan“.

Iza manifestacije uslijedio je domjenak za učenike 2. e i 3. e razreda, za što je zaslužna predstavnica OSC – a Sanja Arapović. 

Ovim putem se zahvaljujemo gospođi Sanji, nastavniku glazbene škole, Davoru Markoti i tamburašima koji su ujedno naši učenici, na glazbenoj podršci koja je uveličala našu manifestaciju, višoj stručnoj savjetnici za obrazovanje gospođi Dautović koja nam je uvijek otvorena za sva pitanja Roma. 

Posebno nam je drago što je današnjoj manifestaciji bila prisutna obitelj Hadzović.  Svima hvala na izdvojenom slobodnom vremenu. 

SVIM ROMKINJAMA I ROMIMA ŽELIMO SRETAN NARADOSNIJI  ROMSKI PRAZNIK ĐURĐEVDAN!

 

Natrag