Izlet V.razreda

U ranim jutarnjim satima učenici V.razreda OŠ Vladimira Pavlovića krenuli su na izlet u NP Krka i grad Šibenik. Ni naporno čekanje na graničnom prijelazu nije moglo pokvariti veselu i raspjevanu atmosferu u autobusu. Oko 11,00 sati tigli smo u NP Krka. Obilaskom staze Skradinskog buka, uz pratnju turističkih vodiča za jedan sat laganog hoda, prelazeći mostićima preko sedrenih barijera, učenicima se pruža mogućnost detaljnog upoznavanja s bogatstvom flore i faune rijeke Krke.

U obnovljenim vodenicama Etno–sela prezentira se mljevenje žitarica, pranje i stupanje sukna, tkanje torbi, kovanje potkova i priprema hrane u staroj kužini . 

Slijedi obilazak Tvrđave sv. Ivana i Barone. Učenici su dobili na dar majice s logom tvrđave. U Šibeniku smo razgledali Katedralu sv. Jakova, koja je pod zaštitom UNESCO –a, krstionicu, remek djelo Jurja Dalmatinca. Saznali smo da je sv. Mihovil zaštitnik Šibenika i da je Šibenik domaćin Festivala djeteta .Uz nezaobilazno fotkanje dolaze dugo isčekivani „ šoping“  .Euri su se topili u rukama prepunih sladoleda i suvenira. Učenici su slušali učiteljice, pazili jedni druge i zaista uživali, osobito u autobusu. Želimo zahvaliti turističkim vodičima, našim dragim vozačima Šini i Gogi na ljubaznosti, profesionalnosti i strpljenju. Bilo je to zaista to jedno lijepo i nezaboravno druženje.

Natrag