IT Girls sajam

Drugi It girls sajam održan je 25.4.2024. u dvorani Mejdan u Tuzli. Ovaj jedinstveni događaj okupio je 53 škole iz BiH, među kojima se našla i naša škola. Tri učenice - Marija Perić, Klara Proleta i Iva Martinović, pod vodstvom nastavnice Daniele Jurić i doravnateljice Ljilje Dodig, predstavile su rad it girls sekcije. Sajam je bio prilika za djevojčice da se međusobno upoznaju, razmjene znanje i iskustva, te budu inspiracija jedna drugoj u stvaranju novih Arduino projekata.

Također, bilo nam je posebno zadovoljstvo što smo putovanje na sajam podijelili s Osnovna Škola Sovići, koja je također sudjelovala na sajmu.

Posjetitelji su tijekom sajma imali priliku prisustvovati raznovrsnim predavanjima, kvizovima i panel diskusijama na teme poput karijernog savjetovanja u IT industriji, internet sigurnosti te ženskog liderstva u tehnološkom sektoru.

Zahvaljujemo na pozivu i radujemo se uspješnoj budućoj suradnji. Nastavljamo promovirati inkluzivnost i raznolikost u IT sektoru te s nestrpljenjem očekujemo slijedeći susret!

UNDP Bosnia and Herzegovina 
UNFPA Bosnia and Herzegovina 
UNICEF Bosna i Hercegovina 
UN Women Bosnia and Herzegovina 
Laboratorium

#GirlsinICT #PostaniITGirl #ITGirlsClubsSajam24 
#ITGirls #WhoRunBiHITGirls #STEM #DigitalSkillsForLife #STEAMobrazovanje #ITsektorBiH #Tuzla #BosnaiHercegovina #DanDjevojakaiIKTu

Natrag