INTERVJU S GRADONAČELNIKOM

Članovi Civitas tima naše škole u sklopu svog ovogodišnjeg projekta „Grafiti i murali – umjetnost, ne vandalizam“ imaju u planu anketiranje i intervjuiranje javnog mijenja na ovu temu. Jedan od koraka projekta je i inervju s gradonačelnikom. Dio članova Civitas tima zadužen za intervju s gradonačelnikom pripremio je pitanja i upit za intervju na koji nam je naš gradonačelnik dr. Smiljan Vidić pozitivno odgovorio. Dio tima s ravnateljem škole Mateom Jovanovićem danas je posjetio salu za sastanke našeg grada i dobio odgovore na svoja pitanja. Gradonačelnik je upoznat s našom temom i izrazio je veliku podršku ovakvim inicijativama mladih te je napisao i pismo podrške za rad na projektu. 
Gradska uprava na čelu s gradonačelnikom odobrila je sredstva iz budžeta grada za provedbu našeg prijedloga rješenja tj. alternativnu mjeru koju predlažemo kao novu javnu politiku. 
Narednih dana planiramo provesti plan akcije našeg razreda i radujemo se istomu. Naime, uz odobrenje Gradske uprave oslikat ćemo dio javne površine i primjerom pokazati da grafiti i murali trebaju biti umjetnost a ne vandalizam. 
Gradonačelnik je istaknuo važnost transparentnosti, inkluzije i dijaloga s mladima jer je to od velike važnosti za razvoj grada. Grad Čapljina nosi naziv „Cvijet Hercegovine“ i ovim projektom želimo opravdati taj naziv i svojim primjerom njegovati kulturu, uključivost i demokraciju. 
Ovim putem zahvaljujemo dr. Smiljanu Vidiću na odvojenom vremenu, podršci i odobrenim sredstvima za naš projekt!

Natrag