Federalno ministarstvo podržalo projekt Osnovne škole Vladimira Pavlovića u Čapljini “ Čitanjem do znanja”

Knjižničarka Josipa Čoko i zamjenica ravnatelja Ljilja Dodig  osmislile su projekt pod nazivom  Čitanjem do znanja  koji je prepoznat i prihvaćen od strane Federalnog ministarstva obrazovanja i znanosti u sklopu podrške knjižnicama osnovnih škola radi jačanja jezično-komunikacijskih kompetencija.

Školi je odobren  novčani iznos od 3 215,00 KM, a u narednom razdoblju očekuje se potpisivanje ugovora između škole i Ministarstva.

Kratak opis projekta: Školska knjižnica je sastavni dio obrazovnog procesa i njena je funkcija promicanje i unapređivanje svih oblika odgojno – obrazovnog procesa škole. Budući da školska knjižnica daje potporu učenju i opskrbljuje učenike različitim vještinama za učenje kroz cijeli život, važno je da u njezinim zbirkama bude građa i u tiskanom i elektroničkom obliku, te da korisnici knjižnice imaju pristup različitim izvorima informacija. 

Planirana  obnova knjižnog fonda usmjerena je na nabavu selektivne knjižne građe, kupnjom od nakladnika s područja BiH te vodeći računa o Standardima BiH za školske knjižnice kao i specifičnim potrebama korisnika. Školska knjižnica će i ove školske godine nastojati dati svoj doprinos obilježavanju svih važnijih datuma te u skladu s tim priređivati prezentacije i susrete. U planu je i daljnji razvoj suradnje s lokalnom zajednicom. 

Osnovni ciljevi projekta: 

Obnova knjižne građe školske knjižnice dugoročno će pridonijeti kvaliteti života djece i djelatnika škole te sadržajno obogatiti lokalnu zajednicu.
Stvaranje i jačanje čitalačkih navika kod djece od rane dobi.
Stvaranje mogućnosti za kreativni razvoj.
Poticanje mašte i kreativnosti

Ovim putem zahvaljujemo Federalnom ministarstvu na podršci projekta naše škole.

Natrag