EUROPSKI DAN JEZIKA

Danas je u našoj školi obilježen Europski dan jezika u sklopu eTwinning projekta kojeg naša škola radi u suradnji sa školama iz Poljske, Češke, Turske i Litve. Koordinatorica projekta je knjižničarka Josipa Čoko. 

Cilj ovogodišnjeg projekta je podići svijest o jezicima korištenima u Europi,promovirati kulturu i jezičnu različitost te ohrabriti ljude (djecu i odrasle)na učenje stranih jezika.Također jedan od važnijih ciljeva je prisjetiti se prošlosti ali i okrenuti se ka budućnosti hrvatskog jezika kao jednog od nadolazećih jezika u Europskoj uniji.

Nastavnica hrvatskog jezika i književnosti Duška Tešanović pripremila je plakat s učenicima o važnosti i očuvanju hrvatskog jezika te su nam isti prezentirali u knjižnici. 

Učiteljica Irena Bule posjetila nas je u knjižnici sa svojim razredom i hrvatskim kulturno umjetničkim društvom „Zora“ Struge /Gorica. Naše učenice su oduševile i najmlađu publiku te im zahvaljujemo što rade na očuvanju naše kulture, običaja i hrvatskog jezika. Posjetile su i druge učenike i našeg ravnatelja te uistinu uljepšale današnju proslavu Europskog dana jezika u našoj školi. 

Nastavnica njemačkog jezika Ana Kosir s učenicima je pripremila prezentaciju i plakate o važnosti učenja njemačkog jezika te su iste prezentirali u knjižnici. 

U školskoj knjižnici smo pripremili plakat gdje smo predstavili našu zemlju i grad drugim školama u Europi. Na kraju smo radili kviz u wordwallu te vidjeli koliko poznajemo germanizme i anglizme u hrvatskom jeziku. 

Hvala učenicima i nastavnicama /učiteljicama na sudjelovanju u obilježavanju ovog važnog dana u našoj školi!

Natrag