eTwinning projekt – DAN JABUKA 2022.

Naša škola ove godine sudjeluje u međunarodnom eTwinning projektu „Dan jabuka“.
Sudjeluju škole iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije i Turske.
Koordinatorica projekta je knjižničarka Josipa Čoko.
Sudionik projekta je i nastavnica matematike Ana Grgić.
Obilježili smo Dan jabuka tekstovima o jabukama, pjevali smo pjesme u kojima se spominju jabuke, plesali smo s jabukama i rješavali matematičke zadatke pomoću pravih i virtualnih jabuka.
U školskoj knjižnici izradili smo i plakat na istu temu.
Dan jabuka u predmetnoj nastavi obilježen je na satu matematike s nastavnicom Anom Grgić. U razrednoj nastavi učiteljice prvih i drugih razreda Jelena Limov, Lenka Šutalo, Lidija Matić, Draženka Matić, Paulina Raguž i Slađana Kožul obilježile su Dan jabuka kreativnim radovima.
Cilj projekta je i povezivanje škole s lokalnom zajednicom te smo pozvali poljoprivrednog proizvođača gospodina Falaka iz tvrtke „Regius“ da nam prezentira jabuku i proizvode od jabuka. Ovim putem zahvaljujemo im na dolasku i prezentaciji! Učiteljice prvih razreda Julijana Bošković, Anđelika Buntić, Irena Bule, Nada Mrvalj i Zorka Puljić obilježile su dan kreativnim radovima, grafomotoričkim vježbama i posjetom školskoj knjižnici.
Jabuka se smatra jednom od najzdravijih voćnih vrsta pa zato i ne čudi što nosi naziv “kraljica voća”.
Ne zaboravimo da jabuka na dan, tjera liječnika iz kuće van!
Ovim putem zahvaljujemo i gospodinu Ernestu Brajkoviću iz firme SinCroEr iz Čapljine na donaciji stolice i sjedalica za djecu našem Kutku za čitanje u školskoj knjižnici.

Natrag