Dani sigurnijeg interneta

Ove godine svima važan datum kada govorimo o internetu je 7.veljače 2023. godine.

Dan sigurnijeg interneta slavi svoj 20-ti rođendan i podiže svijest o sigurnosnim problemima na internetu. Cilj je što sigurnije i odgovornije koristiti internet (računala i mobitele……), osobito među djecom i mladima u svijetu.

Ove godine obilježili smo cijeli tjedan radionicama za sigurnije korištenje interneta u školskoj knjižnici. Nastavnica informatike Danijela Raguž dala je teme učenicima te su oni pripremili plakate i prezentacije i iste nam prezentirali. Učenici su sudjelovali u online kvizu sa pitanjima vezanim za sigurno korištenje digitalnih tehnologija. Kviz je bio dostupan putem web platforme Centra za sigurni internet www.sigurnodijete.ba.

Knjižničarka Josipa Čoko prezentirala nam je neprihvatljiva i potencijalno rizična ponašanja u virtualnom okružju dok su učenici 7.d razreda prenzentirali sigurnost na internetu. Prezentaciju i plakat su pripremili: Matea Borovac, Eva Ivanković, Josip Borovac i Luka Borovac. 

Učenica Darija Gadže prezentirala je opasnosti na internetu. 

Cyberbullying prezentaciju pripremio je Danijel Špuran.

Učenici 7.a razreda pripremili su i prezentirali različite teme. Marko Raguž – Načini zaštite podataka, Tin Turk – Sigurnost na internetu, Sara Kustura – Cyberbullying, Petra Šutalo – Internet bonton. 

Radionice za sigurniji internet koje radimo sa knjižničarkom u sklopu eTwinning projekta „Male i velike štediše“ zaokružili smo prvom videokonferencijom učenika gdje su naši učenici Matea Borovac, Eva Ivanković,  Luka Borovac i  Darija Gadže prezentirali svoje te poslušali radove učenika iz škola OŠ Visoka Split, Srednja strukovna škola Marko Babić iz Vukovara i  JU Druga osnovna škola Brčko.

Učenici su zaključili da internet ima puno prednosti jer služi za učenje, traženje informacija ili zabavu, ali i mnogo mana te je veoma važno koristiti ga odgovorno uz vremensko ograničenje i roditeljski nadzor.Natrag