Dan žena

Međunarodni dan žena obilježava se 8. ožujka svake godine. I ove godine obilježili smo Dan žena kreativnim radionicama u školskoj knjižnici i prigodnom prezentacijom o ženama koje su se kroz povijest borile za ravnopravnost spolova. 
Knjižničarka Josipa Čoko pripremila je prezentaciju dok su učenici uz podršku svojih razrednica predstavili značajne žene. 
Tako su učenici 9.c uz podršku razrednice Antee Buljubašić predstavili Marie Curie. 
Učenice 6.e sa razrednicom Irenom Šimović predstavile su Annu Frank dok su učenice 6.a sa razrednicom Željanom Luburić predstavile Majku Tereziju. 
Premda su se žene u demokratskim društvima izborile za ravnopravnost spolova, u brojnim kulturama trećeg svijeta još se, nažalost, smatraju manje vrijednima. Upravo zato Dan žena predstavlja podsjetnik na sve ono što su žene dosad postigle te poticaj za sve ono što se još može učiniti kako bismo živjeli u ravnopravnom društvu bez predrasuda i diskriminacija.
Svim djelatnicama škole, učenicama, njihovim majkama, sestrama i svim ženama svijeta želimo sretan Međunarodni dan žena, uz želju da svaki vaš dan bude ispunjen poštovanjem, ljubavlju i srećom!

Natrag