Dan škole 2017.

U srijedu 27.9. naši djelatnici i učenici su svečano proslavili Dan škole. Ove godine se slavio i jedan jubilej, naime proslavljalo se 20 godina otkako Osnovna škola nosi ime velikog čapljinskog književnika Vladimira Pavlovića.

Obilježavanje Dana škole započelo je športskim natjecanjima, a nastavljeno polaganjem cvijeća i paljenjem svijeća na grobu književnika Vladimira Pavlovića u Trebižatu. Na početku molitvenog programa fra Mile Vlašić je kazao: "Duše su pravednika u ruci Božjoj. Naš Vlado je bio pravednik, čovjek kojem je bilo stalo do pravde i istine. Zato mu danas, na ovaj dan svi odajemo poštovanje i počast."

Govoreći o književniku Vladimiru Pavloviću, profesorica Hrvatskog jezika i književnosti Milica Pehar je između ostalog citirala velikog pjesnika Stjepana Šešelja:" Pjesništvo Vladimira Pavlovića odlikuje se izvornim pjesničkim glasom iznimne snage i samosvjesnosti. Izvor je neiscrpnih promišljanja, proživljavanja, opomena kao poruka generacijama koje jesu i onima koje tek dolaze. On nadvisuje Neretvu, on je jedan od vrhunaca koje krije se u našim dušama visoko gore..."

Prigodan program u znak sjećanja na velikog književnika priredili su učenici Područne škole Trebižat a recitacijom "Voda" predstavila se učenica IV. razreda Paulina Rebac.

Nakon prigodnog programa u znak sjećanja na velikog književnika služena je misa zadušnica u crkvi sv. Franje Asiškog u Čapljini, a nakon toga program se nastavio u u dvorištu Osnovne škole koja nosi ime po čapljinskom književniku.

Prigodan program je započeo himnom koju je izveo zbor Osnovne glazbene škole a nastavio se brojnim recitacijama, pjesmom i plesom učenika. Okupljenima se prigodnim riječima obratila Blaženka Obradović, ravnateljica Osnovne škole Vladimira Pavlovića koja je kazala: "Odgoj i obrazovanje je moćan alat koji može promijeniti svijet ukoliko ste spremni odgajati samosvjesnog mladog čovjeka koji će biti human prema sebi i drugima. Obrazovanje nije ograničeno samo na školu, neumoljivo se nastavlja do kraja života. Kada učitelj sjedini ljubav prema poslu i učenicima onda je on savršen učitelj. Djecu odgajamo i onda kada mislimo da ne odgajamo jer djeca slijede naše postupke."

Na svečanoj priredbi uručena su i prigodna priznanja najuspješnijim učenicima koji su postigli zavidne rezultate. Tako su simbolične nagrade dobili Ana Previšić i Dora Falak za osvojeno treće mjesto na županijskom natjecanju iz matematike i Karlo Jelčić za osvojeno prvo mjesto na županisjkom natjecanju iz engleskog jezika.

Prigodni darovi uručeni su i djelatnicima Osnovne škole Vladimira Pavlovića koji su otišli u mirovinu a to su: Gordana Jelčić, Suzana Grgić i Nikola Beno, a povodom 25 godina rada svoje jubilarne nagrade dobili su: Nevenka Sulić, Ziba Repar, Željka Prskalo, Tanja Zurovac i Zoran Bukmir.

Nakon uručenih nagrada i priznanja program se nastavio pjesmom i plesom, a prigodna priredba proslave Dana škole završila je nastupom čapljinskih mažoretkinja.

Natrag