Čitaj i sanjari – kviz za poticanje čitanja

Čitateljski klub naše škole prvi put ove godine sudjelovao je u međunarodnom Kvizu za poticanje čitanja pod nazivom „Čitaj i sanjari“ kojeg organizira hrvatska OŠ „Ivan Leko“ Proložac. Učenike su za kviz pripremali knjižničari te su tako našu školu predstavljale učenice Medina Sjekirica ( 6.d ), Gabrijela Karamatić ( 6.a ) i Marija Jović ( 6.d ) pod mentorstvom knjižničarke Josipe Čoko.
Kviz se organizira povodom Dana dječje knjige 2.travnja i rođendana spisatelja Hansa Christiana Andersena. Ove godine sudjelovalo je tridesetak škola iz RH i BiH.
Ovogodišnja tema Kviza bilo je poznavanje dječjeg romana Hrvoja Hitreca Eko Eko a sudjelovali su učenici petih i šestih razreda. Na taj način njeguje se čitanje djela hrvatskih autora, a učenike smo vodili kroz vrlo aktualne ekološke teme.
Nakon kviza učenici su se uključili u Zoom sobu u kojoj nam se pridružio pisac Krunoslav Mikulan i predstavio njegova djela. 
Sponzori projekta pripremaju prigodne darove za sudjelovanje mentorima i učenicima te ovim putem zahvaljujemo OŠ „Ivan Leko“ na odličnoj suradnji i našim učenicama na predstavljanju našeg grada i škole. Nadamo se da će im ovo biti poticaj da nastave čitati!

Natrag