ADVENT U ŠKOLSKOJ KNJIŽNICI

Naša školska knjižnica i ove godine odjenula je svoje božićno ruho! Kao što možete vidjeti na fotografijama, pri ulasku u knjižnicu dočekat će vas blagdansko raspoloženje i ukrasi koje su izradile vrijedne ruke naših učenika.
U školskoj knjižnici sudjelovali smo u različitim kreativnim radionicama koje organizira knjižničarka Josipa Čoko. Cilj kreativnih radionica je razviti finu motoriku i probuditi ljubav prema čitanju.
Izrađivali smo blagdanske kapice, napravili adventski vijenac, pravili pahulje i anđele te izradili bor od knjiga. Pjevali smo blagdanske pjesme i gledali božićne filmove. Izrađivali smo i blagdanske čestitke koje ćemo poslati našim vršnjacima u Brčko u sklopu eTwinning projekta „Male i velike štediše“.
Nastavnica matematike Ana Grgić održala je kreativnu radionicu i pokazala nam kako plesti anđele.
U suradnji s učiteljicama prvih razreda: Julijanom Bošković, Anđelikom Buntić, Irenom Bule, Nadom Mrvalj i Zorkom Puljić imali smo radionicu poticanja čitanja. Pročitali smo „Božićnu bajku“ Nade Iveljić te izvanredno odradili kviz u wordwallu. U školskoj knjižnici pogledali smo i božićni animirani film.
Učiteljica Paulina Raguž sa svojom sekcijom „Mali čitači“ također je obradila „Božićnu bajku“ Nade Iveljić.
Cilj je školske knjižnice u učenicima probuditi ljubav i želju za informacijama i znanjem – želju za čitanjem i istraživanjem.
Neka vam nadolazeći blagdani pruže mir, sreću i blagostanje!

Natrag