U utorak 27. rujna svečano obilježen Dan škole

Učenici i djelatnici OŠ Vladimira Pavlovića proslavili su Dan škole. Početak manifestacije tekao je usporedno u Čapljini – sportskim natjecanjima i Trebižatu, gdje su učenici područne škole položili cvijeće i upalili svijeće na pjesnikovom grobu. Učenice Antonija Patricija Borković i Manuela Borovac recitirale su pjesnikove stihove, dok je molitvu predvodio fra Mile Vlašić. Govoreći o pjesniku Vladimiru Pavloviću, učiteljica Milica Pehar kazala je: - Stihovima se pjesnik tjeskobe oslobađao nastojeći učiniti nešto za sebe i druge. Živeći i radeći u nesklonim mu vremenima iznalazio je način kako ukorijeniti prošlost, razodjenuti ondašnjost, ukazati na budućnost.

Poslije prigodnog programa na pjesnikovu grobu u Trebižatu, učenici i nastavnici sudjelovali su na misi zadušnici, ujedno i misi u povodu početka školske godine. Potom je slijedila svečana priredba u školi koja nosi pjesnikovo ime. - Jedino obrazovana osoba ona je koja je naučila kako učiti i kako se mijenjati. Međutim, obrazovanje nije ograničeno samo na školu, neumoljivo se nastavlja do kraja života, kazala je gospođa Blaženka Obradović, ravnateljica škole. Za osvojeno treće mjesto na županijskom natjecanju iz matematike nagrađeni su učenici – Katarina Pehar i Brano Kujundžić. Ovom prigodom Zoranu Mrvalju, djelatniku škole, prilikom odlaska u mirovinu uručeni su darovi, a darove u povodu 25 godina rada u školi dobile su Draženka Matić, Mirjana Božić i Slađana Božić.

Događaju je prisustvovao i načelnik Smiljan Vidić, koji kaže: - Osobno, najdraži mi događaj vezan za ovu školu početak nastave u Gabela Polju. Naime, neobično je važno da se nakon devetnaest godina na nastavu krenulo u Gabela Polju, a vama, draga djeco, ne preostaje ništa drugo, trebate slušati svoje roditelje, nastavnike i još jedna neobično važna stvar – nemojte se zaboraviti igrati i to je jako važno.

Program su vodili učenici naše škole Antonio Tambić i Matea Pažin.

Natrag