Svečano otvorena obnovljena Područna škola Gabela Polje

Svečano otvorena obnovljena  Područna  škola  Gabela Polje

Dana 15.rujna puštena  je u rad  novoobnovljena Područna škola u Gabela Polju. Po prvi puta nakon 20 godina u školske klupe  sjeda pet prvašića.

Na početku svim okupljenim uzvanicima, djelatnicima, učenicima i mještanima  naselja Gabela Poljeobratila se ravnateljica Osnovne škole Vladimira Pavlovića u Čapljini, gospođa Blaženka Obradović  koja je naglasila kako je ponosna na činjenicu  da je ovo osma po redu otvorena Područna škola koja spada pod našu školu,  te svim njenim polaznicima poželjela sreću u daljem učenju i školovanju.

Školu je svečano otvorio  načelnik općine Čapljina dr. Smiljan Vidić koji je tom prilikom održao kratki govor te pozdravio sve okupljene,a posebno naglasio potrebu za  obrazovanjem kojeg sva djeca zaslužuju -„Djeca su simbol života, zato ovaj dan znači da ovdje ima života, a na nama je da se potrudimo da u idućoj školskoj godini ovdje bude još više učenika“ – istakao je načelnik Vidić.

Nakon toga slijedio je bogati program koji je škola pripremila za sve okupljene, mogle su se vidjeti razne recitacije, igrokazi, glazbene točke u izvedbi naših učenika. A sve okupljene   plesom su iznenadila djeca iz dječjeg vrtića „Betlehem“ iz Gabela Polja kao i folklorna skupina Viktora Begića. 

Poslije pjesme, plesa i igre sve nazočne, kao i  školske prostorije   blagoslovio je župnik don Marko Kutleša.

Natrag