Program škole za 21.stoljeće

OŠ Vladimira Pavlovića u Čapljini je domaćin obuke „Program Škole za 21. stoljeće“, zahvaljujući vladi Velike Britanije na vrijednoj donaciji i British Councilu na implementaciji projekta, kojim će biti omogućen interaktivan i inovativan način učenja, kao i funkcionalno znanje s ciljem primjene u nastavku školovanja. Obuka će trajati od 24.2.2020.god. do 26.2.2020.godine.

Zahvalni smo gradonačelniku dr.Vidiću za uvođenje interneta u školu i uređenje kabineta informatike.

Program Škole za 21. Stoljeće je trogodišnji program za zemlje regije koji financira Vlada Ujedinjenog Kraljevstva, čiji je cilj za preko milijun učenika širom zapadnog Balkana, uzrasta od 10 do 15 godina, omogućiti stjecanje vještina kritičkog razmišljanja, rješavanja problema i kodiranja.

Mikro: bit je maleno računalo koje se može programirati, zamišljeno i oblikovano tako da učenje i podučavanje učini jedinstvenim i zabavnim.

Program obuke podrazumijeva edukaciju učitelja za rad s mikro:bit uređajem kako bi omogućili učenicima stjecanje znanja iz oblasti digitalnih vještina i kritičkog razmišljanja, koje će dalje koristiti u nastavnom procesu.

Cilj ove obuke je primjenom mikro:bit uređaja učenicima omogućiti primjenu praktičnih vještina kodiranja, kritičkog razmišljanja i programiranja, kao i unaprjeđenje sposobnosti timskog rada i kreativnosti te poboljšati svoje vještine kako u nastavnom procesu tako i u svakodnevnici.

Zadovoljstvo nam je što smo u mogućnosti pružiti dimaćinsku podršku susjednim školama OŠ Lipanjske zore Višići i OŠ Čapljina, kako bi učitelji zajedno s učenicima razvijali inovativne projekte.

Natrag