MEĐUNARODNI DAN DRUŠTVENIH IGARA

Međunarodni dan društvenih igara utemeljen je 2013. godine. Ove je godine Međunarodni dan društvenih igara obilježen i u našoj školi 12. travnja iako se ovaj dan obilježava 11.travnja. U školskoj knjižnici zaigrali smo poznatu igru „Čovječe, ne ljuti se“ te igru „Grad, država, selo“.
 
Igre, zabave i smijeha nije nedostajalo a najbolji igrači su dobili nagrade. Nagrada je bila književno-poučni časopis za mlade „Cvitak“ te poklon brošura „Upoznaj kazalište“.
Igre je organizirala knjižničarka Josipa Čoko a nagrađeni učenici su:
Petra Milanović 7.f
Matea Milanović 8.b
Ivan Pavlović 9.c
Luka Grbavac 8.b
 
Igra općenito ima jako velik utjecaj na učenje i razvoj djece. Svi znamo kako djeca najbolje uče kroz igru i igranje. Igranjem društvenih igara kod djece razvijamo jako puno stvari :
• KRITIČKO MIŠLJENJE ( kada se dijete u igri nađe pred nekim problemom pokušati će ga riješiti. U početku će mu u tome pomagati suigrači, a kasnije će te probleme rješavati sam. Stručnjaci kažu kako ovakve situacije uče dijete kako i u stvarnom životu rješavati problem, a i pomažu i povećavaju djetetov IQ).
• SAMOSTALNOST (Djeca shvaćaju da u igri djeluju samostalno i ne trebaju opravdati svoj potez. Kasnije u životu, lakše će se suočavati s problemima i rješavanju problema).
• TIMSKI RAD ( Ukoliko igraju društvene igre u kojima se igrači grupiraju u timove, djeca će jako brzo shvatiti kako je suradnja jako bitna).
• POBJEDA/ SUDJELOVANJE ( Kroz društvene igre se jako brzo nauči što je uistinu bitno u samom procesu igranja, jeli to pobjeda ili samo sudjelovanje).
Dragi roditelji, ovo je idealno vrijeme da sa svojom djecom zaigrate društvene igre

Natrag