I ove godine nagrađeni najbolji učenici u FBIH

MATEA ČULJAK PROGLAŠENA NAJBOLJIM UČENIKOM ŽUPANIJE

U organizaciji Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke/znanosti, u srijedu, 21.12.2022. godine Mostaru, u zgradi Federalnih institucija – Kongresna dvorana, održana je svečana dodjela nagrada najboljim učenicima osnovnih i srednjih škola u Federaciji Bosne i Hercegovine u školskoj 2021/2022. godini. 

Učenike su nominirala županijska ministarstva obrazovanja, a na ovoj tradicionalnoj svečanosti uručena su priznanja i školama koje pohađaju nagrađeni učenici. 

Ovaj program je realiziran u suradnji sa županijskim ministarstvima obrazovanja, koja su, prema kriterijima koje je utvrdilo Federalno ministarstvo, bila zadužena da nominiraju najbolje učenike osnovnih i srednjih škola sa područja svojih županija (po 3 osnovnoškolca i srednjoškolca iz svake županije).

Prilikom izbora najboljih učenika spektar kriterija bio je veoma širok, afirmirajući na taj način ne samo obrazovnu, nego i odgojnu ulogu škole. Tako su, pored uspjeha u učenju, razmatrani i ostvareni rezultati na federalnim, državnim i međunarodnim natjecanjima iz različitih nastavnih područja, kao i doprinos realizaciji aktivnosti koje razvijaju empatiju, vještine kritičkog mišljenja, inovativnost, kreativnost, poduzetništvo i zdrave životne stilove putem nastavnog, izvannastavnog i izvanškolskog angažmana učenika.

Ponosni smo što je učenica naše škole, Matea Čuljak, zasluženo ponijela titulu najboljeg učenika Hercegovačko-neretvanske županije. Želimo joj puno sreće i uspjeha u nastavku školovanja.

Natrag