"Hvala ti zemljo za plodove tvoje – Dani kruha Čapljina 2017."

"Hvala ti zemljo za plodove tvoje – Dani kruha Čapljina 2017."

Danas su na Trgu kralja Tomislava obilježeni Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje. Na manifestaciji su sudjelovali i svi učenici naše škole od I. do V. razreda sa svojim učiteljicama i učiteljem. Svojim recitacijama o Danima kruha najmlađi sudionici su otvorili svečani program, a samu manifestaciju prigodnim riječima je otvorio ravnatelj Osnovne škole „Lipanjske zore“ Višići Đuro Raguž.

U radosnom ozračju posjetitelji su obilazili štandove prepune plodova jeseni, slatkih proizvoda od brašna i zimnice iz kućne radinosti koje su naši učenici pripremili zajedno sa svojim roditeljima. Najteža odluka za posjetitelje bila je na kojem se štandu najviše zadržati: čiji je osmijeh najsrdačniji, čije uređenje štanda najkreativnije, koji je šipak najslađi, koji kolačići najukusniji…

Prihod od prodajne izložbe domaćih slastica i svježih plodova neretvanske zemlje ove je godine namijenjen za najrazličitije potrebe razrednih odjela. Dio prihoda ide za liječenje našeg sugrađanina 18- godišnjeg Ivana Karamatića iz Višića kojem su otkazala oba bubrega te čeka transplantaciju.

Prelijep sunčan dan, mnoštvo posjetitelja, stolovi puni slastica, plodova zemlje, proizvoda koji su napravljeni s puno ljubavi i truda napravili su pravu šarenu razglednicu Čapljine u kojoj su mogli uživati svi koji su posjetili Trg kralja Tomislava.

Nakon prigodnog programa na Trgu kralja Tomislava u Čapljini, naši najmlađi učenici, učenici prvog razreda Osnovne škole Vladimira Pavlovića i učenici prvog i četvrtog razreda područne škole Gabela, razveselili su korisnike Betanija doma igrokazom i darovali ih voće,, povrćem, pecivom i ukusnim kolačima.

Natrag