Dani zahvale za plodove zemlje

I ove školske godine u našoj smo školi skromno obilježili Dane zahvale za plodove zemlje . Marljive i vrijedne ruke učiteljica petih razreda zajedno sa vjeroučiteljicama uredile su predvorje naše škole sukladno danima koje obilježavamo.

Dani kruha su dani zahvalnosti za plodove zemlje i obilježavaju se svake godine tijekom mjeseca listopada . Naš školski hol uredili smo plodovima zemlje užeg zavičaja , voća , povrća , žitarica , te proizvodima od žitarica i različitim vrstama sjemenki .

Učenici su donijeli plodove jeseni i pomagali učiteljicama napraviti pravu malu izložbu jesenjih blagodati polja i vrtova . Na toj istoj izložbi predstavljena je priprema kruha od zrna do pogače. 

U aktivnostima su sudjelovale: centralna škola te područne škole Zvirovići, Trebižat i Gorica-Struge.

Učenici 2. i 3. razreda PŠ Gorica - Struge obilježili su Dane kruha te pod vodstvom učiteljice Marijane Milanović pripremali razne vrste peciva Tijesto su zamijesili i oblikovali po vlastitoj želji, puštajući mašti na volju. Nakon pečenja kušali su pripremljena peciva. Posebno zadovoljstvo pokazali su zbog sudjelovanja u pripremi istih. Tijekom pripreme peciva razgovarali su o procesu nastajanja kruha (od zrna do pogače), važnosti zdrave prehrane te pjevali pjesme "Mali pekar" i "Mlin". Osim razgovora o kruhu učenici su upoznati s hranjivim sastojcima jabuke, čiji dan također danas obilježavamo. Svoj obrok završili su slatkim zalogajčičima jabuke pjevajući prigodnu pjesmu "Jabučice crvena".

 

Učenici 1.e razreda sa svojom učiteljicom Paulinom Raguž posjetili su GRADSKU PEKARNICU. Ljubazni djelatnici pekarnice pokazali su djeci proces izrade peciva od tijesta do gotovog proizvoda. Učenike se posebno dojmila tehnika razvlačenja tijesta za burek. Spretnom pekaru su otpjevali pjesmicu "Mali pekar" . Kušali su vruće kiflice koje su posebno za njih pripremile tete pekarice. Sretni i siti su se vratili u školu.

Natrag