Čapljina glasno i radosno uz Lino višebojac

Spektakularnom plesnom tačkom malih mažoretkinja otvoren je Lino višebojac Osnovne škole Vladimir Pavlović u Gradskoj sportskoj dvorani u Čapljini a njihov nastup pratio je igrokaz koji su osmislili specijalno za medvjedića Lina.

 

Čapljina je svoju sportašku tradiciju i potporu sportu pokazala i velikim brojem sportaša koji su došli bodriti male višebojce. Rame uz rame s malim takmičarima bili su Ilijana Dugandžić, jedna od najboljih odbojkašica Hrvatske i trener ŽOK Čapljina, Nikola Matić, profesionalni bokser, Dario Jelčić, kapetan NK Čapljina, Josip Jelčić, trener košarkaša Čapljine Nikola Prce, kapetan rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine te Stipe Žunić, bacač kugle koji je izborio nastup na OI u Rio de Janeiru.

 

Svijet istkan i iskrojen po mjerama ljubavi napisala je Anita Zvonić iz VII-a i to je najbolji literarni rad na temu „Svijet po mom“. Najbolja navijačka skupina su učenici VII-f razreda. Ukupni pobjednici sportskog dijela natjecanja su Mariana Jurković iz osmog razreda sa izvrsnih 170 bodova, te dječak Igor Šutalo, iz šestog razreda sa ukupno osvojenih 150 poena.

 

„Izuzetno nas raduje što smo sudionici manifestacije projekta Lino višebojac koji organizira Podravka a čiji cilj je potaknuti učenike da se uključe u sportske aktivnosti i i usvajaju navike fair ponašanja na terenu i van njega.. Vidljivo je, i po današnjim rezultatima, da su naši učenici inače uključeni u sport a naš grad je već dugi niz godina poznat kao gnijezdo iz kojeg polete mnogi sportaši svijeta. Sudjelovanjem u Lino višebojcu naši učenici su, na naše veliko zadovoljstvo, pokazali da sve ovo vrijedi ponoviti i u sljedećoj sezoni“, rekla je ravnateljica Blaženka Obradović.

 

S obzirom da su Čapljina i Koprivnca gradovi prijatelji, moguće je da će, prema obećanju pomoćnika načelnika općine Čapljina Željka Bonić,a navijačka skupina ove škole otići na finale Lino višebojca u Hrvatsku.

 

Nakon Tomislavgrada, Brčkog, Travnika, Bihaća i Čapljine, Lino višebojac seli se u Mostar, Široki Brijeg, Tuzlu, Zenicu, Banja Luku i Sarajevo.

 

Kompanija Podravka BiH, uz pokroviteljstvo Federalnog ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta, Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske, sedam županijskih/kantonalnih ministarstava i pedagoških zavoda, te Odjela za predškolsko i osnovno obrazovanje Brčko Distrikta i medijsku podršku Sportskih novosti, organizator je projekta Lino višebojac koji se, u okviru društveno odgovornog djelovanja kompanije, drugu godinu za redom realizira u BiH a već deset godina u Hrvatskoj. Ovogodišnji projekat obuhvata dvanaest osnovnih škola diljem Bosne i Hercegovine.

 

Natrag